Sigma/Diamante Techniczne - Tajemniczy zbiorniczek
Anonymous - 30-09-2006, 15:44 Temat postu: Tajemniczy zbiorniczek Zauważyłem, że w okoliy lewego reflektora mam jakiś zbiornik na (chyba) płyn hamulcowy, ale jeśli tak to znaczy, że mam Takie 2, bo jeden główny i ten któy wczoraj wyparzyłem. Dlaczego tak jest? Czy ten 2 mniejszy zbiorniczek zawiadje ABS'em?
Anonymous - 30-09-2006, 20:45
Tak kolego, ten zbiornik zawiera płyn hamulcowy dla pompy ABS i trzeba tak samo sprawdzac jego stan jak w tym głownym.Dlaczego tak japończycy wymyslili nie mam pojęcia.
Krzyzak - 02-10-2006, 19:03
w okolicy reflektora, to będzie raczej zbiornik płynu spryskiwaczy reflektorów
Anonymous - 02-10-2006, 19:09
no powiem wiem, że wczoraj zagladałem pod maskę i szukałem jakiegoś zbirniczka w okolicy reflektorów (przednich oczywiście) i nic oprócz zbiorniczków na płyn do spryskiwaczy nie znalazłem. To fakt, że jestem takim samym mechanikiem jak część tych co się szczycą takim mianem i że była już szarówka jak robiłem oględziny podmaskowe ale... .
no nic - poczekam może ktoś jakąś fotkę wklei o jaki zbirnik chodzi to go może namierze
Anonymous - 02-10-2006, 20:54
Jest pod prawym lefrektorem tak nicko pod kablami az tak pod blotnikiem.Naprawde
ledwo go widac .
Anonymous - 02-10-2006, 21:59
Witam !!!
U mnie tez co prawda dziwny taki ale jest tak jak pisał PaweMa jest w nim płyn chamulcowy do abs.
Anonymous - 02-10-2006, 22:37
grzess81 napisał/a: | Witam !!!
U mnie tez co prawda dziwny taki ale jest tak jak pisał PaweMa jest w nim płyn chamulcowy do abs. |
potwierdzam przedmówcę - to płyn hamulcowy - zasobnik pompy ABS, na mój gust ten typ tak musi mieć, pompa elektryczna jest daleko od siłownika
Anonymous - 03-10-2006, 07:17
No właśnie... a jak załączacie te obrazki pod postami?
A tak wygląda zbiorniczek
Hubeeert - 03-10-2006, 07:33
pc napisał/a: | No właśnie... a jak załączacie te obrazki pod postami? | Prosto - Zdjęcia - link na górze forum - postępować zgodnie z instrukcjami.
Anonymous - 03-10-2006, 10:36
no i umnie wszystko gra - mam coś takiego - ale jak spozierałem pod maskę to byla szarówka i myślałem że to nie zbirnik tylko jakiś mechanizm . Pytanie tam też trzeba czegoś dolewać??? a jak sprawdzić jaki jest stan??
Anonymous - 04-10-2006, 12:32
Postępowanie takie same jak przy uzupełnianiu płynu hamulcowego w tym drugim.Jesli wezmiemy lampkę samochodową i uprzemy się to zobaczymy na tym małym zbiorniku podziałkę min i max.Dolewamy dot4 aby był stan i gotowe.
Anonymous - 04-10-2006, 12:59
Na nakrętce jest napisane, use only DOT 3
Anonymous - 04-10-2006, 13:55
DOT 3 i DOT 4 sa ze sobą mieszalne, poprostu dot 4 ma wyższa temperature wrzenia.oba sa syntetyczne i nic nie szkodzi jak nalejemy dot4 ktory jest lepszy od dot 3.
Anonymous - 04-10-2006, 18:37
aha, dziękuję za wyjaśnienie - cene info. Pozdrawiam!
[ Dodano: 08-10-2006, 16:15 ]
No dobra, ale mam problem z dostaniem się do tego wlewu. Mam stan na poziomie min i chcaiłbym uzupełnić nieco stan.
Nad zbiorniczkiem sa kable któe uniemożliwiają mi zdjęcie dekielka, ale tu kolejne pytanie - kable jakoś odsunę.
Czy moge dolać płyn nie wiedząc jaki był wcześniej? czy lepiej spuścić ten który jest wlany?
Jak to zrobić? jest tam jakiś zaworek spustowy?
|
|
|