To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - duze spalanie:(

petyer666 - 12-05-2010, 12:32
Temat postu: duze spalanie:(
hey witam mitsu maniakow panowie mam pytanko -mam cari 1.6 kat i od jakiegos czasu za duzo pali i jest zamulona nie wiem co to moze byc np na 2 biegu przy wcisnieci pedału gazu czasem normalnie pojdzie a czasem szarpnie i dopiero nabiera predkosci ??? jesli ktos cos wie na ten temat prosze o podpowiedz.do czego mam podejsc zeby było ok???pozdro.
robertdg - 12-05-2010, 13:01

petyer666, wiecej szczegółów, jakie spalanie, jak szarpie, kiedy jest to czasem, etc.
KaWu - 12-05-2010, 13:06

petyer666 napisał/a:
jest zamulona nie wiem co to moze byc np na 2 biegu przy wcisnieci pedału gazu czasem normalnie pojdzie a czasem szarpnie i dopiero nabiera predkosci ???

moze za niskie obroty :?:

petyer666 napisał/a:
za duzo pali

duzo to pojecie wzgledne :)

pawelsonx - 12-05-2010, 13:26

wymrugaj błędy opis w faq
petyer666 - 12-05-2010, 15:21

nie wiem ile dokladnie pali bo nie wyswietla mi sredniej bonie mam kompa pokladowego wiec skad mam wiedziec ile? powiem tak leje za 50zł i dwa-trzy dni i na stacje... widze ze nie pali normalnie! po za tym czyje ze nie ma tyle sily ile miala wczsniej! nie wiem od czego tomoze zalezec!
robertdg - 12-05-2010, 15:25

najlepiej zatankuj do pelna wyjezdzij do rezerwy i zas zatankuj, a potem oblicz ile ci spala, bez tych informacji mozna gdybac, nie jestesmy jasnowidzami aby odrazu podac ci przyczyne Twojego porblemu, bo tych przyczyn jest mnostwo.
kirbi - 12-05-2010, 15:57

a jak szkoda ci czasu to chociaż zatankuj do pełna, zrób równo 100km i zatankuj do pełna, zobacz ile wlejesz (tyle mniej więcej spala na 100). Tylko oczywiście jest to pomiar taki sobie, ponieważ nie wiadomo czy przy tych 100 km wyjeżdżonych pojedziesz na działkę autostradą, czy krótkie dystanse w mieście.

[ Dodano: 12-05-2010, 16:00 ]
I napisz na jakich stacjach tankujesz. Mi się zdarzało, w poprzednim samochodzie, że jak tankowałem na made in tesco czy auchaun to potrafił przejechać o 50-70km mniej niż jak zatankowałem w orlenie czy shelu

petyer666 - 12-05-2010, 21:23

taaa ja wiem panowie jak sprawdzic ile pali z tym tankowaniem do pelna :)ja poprostu wiem ze pali duzo i liczyłem na podpowiedz co go moze bolec rozumiecie??? czy to lambda siadła bo podobno objawy sa podobne?czy to wina wydechu po tez słyszałem ze jak jest nieszczelny w tym miejscu gdzie jest ta plecionka to tez moga byc takie objawy ???ale chyba sie udam do diagnosty i on moze mi naswietli problema:) pozdro
pawelsonx - 12-05-2010, 21:38

czytałeś mój post jak nie to jeszcze raz

wymrugaj błędy
a potem będziemy rozkminiać czemu pali dużo

jak do tej pory nie znalazłeś to podaje linka http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=1981

Saqu - 13-05-2010, 10:13

Jak byś miał coś z wydechem nieszczelne to raczej byś słyszał...