[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Wycieraczka szyby tylnej.
Silverrr - 13-05-2010, 07:58 Temat postu: Wycieraczka szyby tylnej. Helou. Mam pytanie apropo zapięcia tylnej wycieraczki Lancera SB. Wydaje mi się, że ma inne zapięcie. Jakiego typu mam szukać?
olosoft - 13-10-2011, 13:58
Odświeżę stary temat.
Kończy mi się tylna wycieraczka w sportbacku. Ktoś wymieniał? Są jakieś zamienniki czy tylko ASiO? Wymienia się tylko pióro czy całe ramię?
Silverrr, wymieniałeś?
edit:
szybki telefon do Plichty w sprawie tzw. oryginałów
wycieraczka 108 netto, pióro 50 netto, ceny podane bez rabatów, wolałbym jednak piórko zamiennik za np. 20 brutto,
Silverrr - 14-10-2011, 00:23
Jak widzisz nikt mi nie pomógł, ale sam w końcu doszedłem do rozwiązania
Kupiłem wycieraczkę Valeo, taki sam wymiar, firma w sumie dobra, ale nie o tym...
Zdejmij wycierkę i weź do domu bo praca wymaga trochę wkładu (ja dodatkowo porzucałem epitetami ).
Z nowej wycierki demontujesz samą gumkę. Na jednym końcu nie ma zagiętej blaszki i wysuwasz ją razem z dwiema metalowymi szynami. Puszczone luzem odczepią się od gumki. Wystarczy podmienić gumę i masz nówkę wycierkę
Tip: Ja z początku nie zwróciłem uwagi, ale sprawdź czy szyny są "gładkie" czy mają blokujące ząbki. Ja to olałem, między szynami było ze 2mm przesunięcia i dostawałem szału bo potem ciężko idzie takie wsunięcie a jeden ząbek się zaczepił, drugi nie i nie mogłem dojechać do końca gumką i było krzywo Potem się zorientowałem, że nowa wycieraczka miała szyny bez ząbków i by nie było problemu... -.- Jak będzie ciężko szło to posmaruj płynem do mycia garów, będzie szło jak po maśle ^^ Robota na jakieś 10 minut a zaoszczędzone prawie 100zł
|
|
|