To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS 1.3] Osłona silnika

marsen - 14-05-2010, 22:52
Temat postu: [MSS 1.3] Osłona silnika
Witam,
Panowie mam pytanie, poszukuję osłony silnika do mojego SS, tylko nie wiem jak to z nimi jest.. czy wszystkie były takie same do benzyniaków, czy każda wersja silnika miała jakąś swoją różniącą się od pozostałych?
Może inaczej. Znalazłem na Alledrogo taką oto: KLIK
i zastanawiam się czy będzie pasowała, bo koleś napisał że to z SS z 2001r. z silnikiem 1,3E.
Ja mam autko z 2000r., też 1,3 ale z tego co wiem to chyba nie 'E' tylko 'i' :? no chyba że się mylę, bo znawcą to ja wielkim nie jestem :wink:
Chodzi mi tylko o to czy będzie pasować czy nie?
Dziś już późno ale jak coś to zadzwonie do sprzedającego i zapytam, tylko wolałbym się najpierw dowiedzieć u kogoś życzliwego a nie kogoś kto powie mi wszystko byle sprzedać swój towar :P

drtymf - 17-05-2010, 08:46

marsen, były zdaje się dwie wersje tych osłon , jedna taka a druga z dodatkowymi otworami prostokątnymi chyba do wentylacji , musiałbyś zerknąć jakie są u Ciebie. U mnie w DID są właśnie te drugie. Gdzieś na necie je widziałem ale linku nie potrafię teraz podać.
Ale w sumie to do SS tylko dwie wersje są , kształt ten sam niezależnie od wersji silnika tylko się tymi otworami różnią. Szukałem kiedyś do siebie bo moje już w proszku ale dałem spokój, nie uśmiecha mi się ich co rok po zimie wymieniać :)

marsen - 17-05-2010, 10:46

drtymf napisał/a:
były zdaje się dwie wersje tych osłon

dlatego nie wiem które, bo na allegro widziałem też te z tymi otworami, ale chyba było napisane że to właśnie do DID, więc może to o to chodzi, te które znalazłem są do benzyniaków, a te które masz Ty są do diesli? :)
drtymf napisał/a:
musiałbyś zerknąć jakie są u Ciebie

no właśnie gdybym je miał to by nie było problemu :D niestety nie wiem gdzie sie podziały, musiały zaginąć gdzieś w akcji u jakiegoś mechaniora...
chyba zaryzykuje, zadzwonie jeszcze później do kolesia i zapytam, może jednak mi wyjaśni uczciwie co i jak :wink:

drtymf - 17-05-2010, 11:13

Możliwe, musiałby się ktoś z benzyniakiem wypowiedzieć , chociaż co do ogólnego kształtu to raczej na pewno są takie same.