To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Przednia dolna osłona zderzaka nie wytrzymuje naporu...

karol_alasz - 18-05-2010, 06:26
Temat postu: Przednia dolna osłona zderzaka nie wytrzymuje naporu...
Wiosenka sobie przyszła,sucho sie zrobiło,robactwo lata a my zaczęliśmy nabijać kilometry z nieco większymi szybkościami...
Nie wiem czy to owadzie kamikadze czy też nawerzchnia i place budowy co i rusz w tym pomagają ale zaczął mi schodzić miejscami lakier z tej "srebrnej" czy też szarej pokrywy u dołu... Nie będę bić piany w temacie badziewności,bo fakt pozostaje faktem iz niebawem przyjdzie mi chyba lakierować na nowo te część.Szkoda że nie barwią jej w plastkiu z którego jest wykonana...Wiadomo-oszczędności.

rezon - 18-05-2010, 10:05

karol_alasz napisał/a:
przyjdzie mi chyba lakierować na nowo te część.
zastanów się czy jest sens. Bardzo trudno trwale polakierować plastik narażony na uszkodzenia punktowe. A szkody to raczej robią kamyczki niż komary.
sylb - 18-05-2010, 11:11

U mnie przednia atrapa wygląda OK, za to boczne listwy plastikowe to istne sito.
mitsu00 - 18-05-2010, 11:25

sylb napisał/a:
U mnie przednia atrapa wygląda OK, za to boczne listwy plastikowe to istne sito.

A było zamontować chlapacze :D

michu300 - 18-05-2010, 12:06

No właśnie. Jakie chlapacze na przód? Znalazłem tylko takie na tył, a nie wiem czy jest sens kupować oryginalne?
karol_alasz - 18-05-2010, 12:14

rezon napisał/a:
A szkody to raczej robią kamyczki niż komary.

Na komary bym nie stawiał ale czasami to takie bombowce latają że jak walnie w szybe to mysle że tym razem kamień...gdzyby nie malowniczy rozbryzg życia wewnętrznego takiego delikwenta :lol:

mitsu00 - 18-05-2010, 12:25

michu300 napisał/a:
No właśnie. Jakie chlapacze na przód? Znalazłem tylko takie na tył, a nie wiem czy jest sens kupować oryginalne?

Mam ori chlapacze z przodu i z tyłu i boki i progi są w TIPTOP formie. Widzialem zato OII bez chlapaczy po zaledwie 20 tys. przebiegu, i pozal się Boże jak boki i progi były zmasakrowane od resztek asfaltu i kamyczkow :evil:

michu300 - 18-05-2010, 12:35

Kurczę, mogłem takich drobiazgów powyciągać od dealera więcej... Ale te emocje związane z odbiorem auta zakłócają analityczne myślenie... :-)
mitsu00 - 18-05-2010, 12:39

michu300 napisał/a:
Kurczę, mogłem takich drobiazgów powyciągać od dealera więcej... Ale te emocje związane z odbiorem auta zakłócają analityczne myślenie... :-)

Mój kojot ma 84 tys. przebiegu i jedynie maska i przedni zdeżak jest w kropki od kamyczków. pewnie niedlugo trzeba będzie oddać do lakierowania. odnośnie chlapaczy to szczerze polecam.

michu300 - 18-05-2010, 12:44

mitsu00 napisał/a:
michu300 napisał/a:

Mój kojot ma 84 tys. przebiegu i jedynie maska i przedni zdeżak jest w kropki od kamyczków. pewnie niedlugo trzeba będzie oddać do lakierowania. odnośnie chlapaczy to szczerze polecam.

To szukam sobie chlapaczy. Na tył bez problemu, ale jakby ktoś miał sprawdzony patent na przód (poza ori) to prosze o namiar.

mitsu00 - 18-05-2010, 12:51

michu300 napisał/a:

To szukam sobie chlapaczy. Na tył bez problemu, ale jakby ktoś miał sprawdzony patent na przód (poza ori) to prosze o namiar.

Tylko oryginalne ze względu na idealne spasowanie i brak potrzeby wiercenia nowych dziur.

jorzyk1976 - 18-05-2010, 14:59

michu300 napisał/a:

nie kupuj tych co sa na allegro na tył. ja je sobie kupiłem i leża pasują chyba tylko na stara lub inny ciężarowy samochód a na pewno nie do outlanderaII. jak chcesz aby to ładnie i funkcjonalnie wyglądało to tylko oryginalne i trudno trzeba gotówkę wyłożyć.

michu300 - 18-05-2010, 15:04

jorzyk1976 napisał/a:
michu300 napisał/a:

nie kupuj tych co sa na allegro na tył. ja je sobie kupiłem i leża pasują chyba tylko na stara lub inny ciężarowy samochód a na pewno nie do outlanderaII. jak chcesz aby to ładnie i funkcjonalnie wyglądało to tylko oryginalne i trudno trzeba gotówkę wyłożyć.

No tak, dzięki, jak nie pasują no to nie kupię. Trudno, trzeba się będzie przeprosić z ori.

Mariusz4 - 18-05-2010, 22:27

kupiłem komplet chlapaczy ori na przód i tył (370 zl z montażem) - super sprawa, skończyły się rozbryzgi błocka na drzwiach i szybach.

pozdrawiam,
Mariusz

sylb - 18-05-2010, 23:05

mitsu00 napisał/a:
sylb napisał/a:

A było zamontować chlapacze :D

Mam, od nowosci. Obecnie 15k km przebiegu. Dol tylych drzwi tez nosi slady dewastacji.