To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] Woda pod siedzeniem kierowcy

andkul2 - 18-05-2010, 13:13
Temat postu: [II 2.0 DID] Woda pod siedzeniem kierowcy
Jak w temacie,w sobote miałem chwlie wolnego to posprzątam wnetrze samochodu i dostaje szoku :shock: pod siedzeniem i dywanikiem kierowcy pełno wody,sprawdzam cały sam i reszta jest sucha,co prawda leje ostatnio ale zeby woda tak sobie weszła do srodka to chyba tak nie może byc,umówiony jestem w serwisie na zbadanie sprawy ale rozmowa z serwisem ze moze z butów lub drzwi nie domknięte lub sam stoi pod chmórką albo jeszcze ze wjechałem w jakąś dużą wode zbija mnie z nóg :finga:
miał ktoś może taki przypadek :?:

olabart - 20-05-2010, 16:53

U mnie jest pod siedzeniem pasażera mokro. Ochlapało nogi małżonki jak przejeżdżałem przez kałużę. Na początku jej nie wierzyłem i ją wyśmiałem. Obraziła się, ale sprawdziłem i faktycznie jest mokro. Jak będzie trochę czasu to sprawdzę. Na pierwszy rzut oka brakuje mi 2 śrubek - są puste otwory i świta na zewnątrz. Cholerka - a miałem przejeżdżać pod zalanym mostem. Jak lubię mojego misia to dostaje minus.
Krzysiek_slask - 20-05-2010, 20:28
Temat postu: Re: Woda pod siedzeniem kierowcy
andkul2 napisał/a:
miał ktoś może taki przypadek :?:

Ja mialem, jak jezdzilem "Mondłem" :)

Po akcji serwisowej polegajacej na wymienieniu wszystkich drzwi jakis czas pozniej zaczelo mi sie to robic. I to z tego co pamietam - po kolei. Najpierw pod nogami pasazera z przodu, potem pasazera z tylu i tak dalej.

Winne byly zle zalozone uszczelki na drzwiach. Woda, zamiast sciekac sobie pod samochod, leciala z drzwi na prog, a potem z progu ciurkala sobie na wykladzine.

Zrob prosty test. Wez zacznij polewac woda gorna krawedz drzwi auta. Koniecznie szlauchem, wylanie wiadra wody nie da zadowalajacych efektow. Po jakis 5-ciu minutach lania otworz drzwi i zobacz czy na progu nie pojawily sie kropelki wody. Jesli tak - to masz odpowiedz. :)

Usterke usunelismy w ten sposob, ze trzebabylo sciagac cala tapicerke z drzwi i na nowo kleic ta uszczelke co jest pod tapicerka. Kiedy i to nic nie dalo (ta uszczelka to taka cienka gabko-folia), zerwalismy ta uszczelke w diably i rozkleilismy zwykla folie i podkleili ja silikonem i zwykla tasma do pakowania. Od tamtej pory - jak reka odjal :D

andkul2 - 21-05-2010, 12:42

Usterka usunieta :lol: od spodu podłogi są jakieś przewody co idą do srodka samochodu i fabrycznie zle były zabezpieczone przed wodą,serwis dał smar (który musiał byś sprowadzany), 15 godz schnięcia smaru i ma być sucho :roll:

teraz tylko słonce potrzebne zeby miska przewietrzyc w srodku i bedzie OK

olabart - 25-05-2010, 10:49

U mnie źle była założona gumka uszczelniająca wejścia przewodów od sondy pod siedzenie do kompa - 5 minut i po wszystkim.
Andrex - 13-06-2010, 12:48

Zatem problem rozwiązany.
Ps.
Czasem też bywa, że zatka się odpływ skroplin z klimy i stąd woda ( co łatwo sprawdzić na postoju - gdy pracuje klima to pod autem powinna być kałuża )

arturodob - 14-06-2010, 13:11

witam mam ten sam problem gdy mam klime wlaczona to mam pod dywanami wilgotno i jade do serwisu sprawdzic co jest grane i to jak z prawej strony i z strony kierowcy bardzo dziwne pozdrawiam
13zbyszek13 - 20-06-2010, 09:25

Ja problem wody pod siedzeniem kierowcy miałem zimą , więc myślę że wciekała tam woda z dywanika pasażera tylnego siedzenia.Gdyż pod siedzeniem jest zagłębienie a dywanik gumowy /rynienka/ jest trochę wyżej.
jorzyk1976 - 05-07-2010, 21:44

Andrex napisał/a:
Zatem problem rozwiązany.
Ps.
Czasem też bywa, że zatka się odpływ skroplin z klimy i stąd woda ( co łatwo sprawdzić na postoju - gdy pracuje klima to pod autem powinna być kałuża )

u mnie pod autem przy włączonej klimie jest plama a wiec wszystko jest ok, tak czy nie? plama ta jest z przodu samochodu gdzieś w okolicy chłodnicy lub osuszacza.

Steff - 05-07-2010, 23:21

glonojad znaczy teren w ten sposób żeby ułatwić laweciarzowi dotarcie w awaryjnej sytuacji :lol: :lol:
13zbyszek13 - 06-07-2010, 13:18

:lol: kolego wszystko jest Ok