To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CA1A 1.3] skaczacy colt :((( pomocy :(

daga201 - 18-05-2010, 23:30
Temat postu: [CA1A 1.3] skaczacy colt :((( pomocy :(
Hej mam maly albo i duzy problem .. :/ ostatnio podczas okresu majowkowego auto stalo pare dni nie ruszane... ( byly wtedy spore opady deszczu) po 4 dniach jak zostal odpalony i po przejechaniu 200 metrow auto zaczelo wariowac... "skakac" na kazdym biegu brak mocy ,przyspieszenia .... teraz przez te ciagle opady jest podobnie ale nie jest to tak czeste i dokuczliwe jak wtedy ... dodam ze teraz auto jezdzi dziennie . Kiedys tez mi sie tak dzialo ale przeszlo . Myslalam ze to wina paliwa czy zawalony filtr ale byl niedawno wymieniany wiec chyba jest male prawdopodobienstwo ze to jest przyczyna . Drugi pomysl jaki mam i czytalam o tym na forum to wina kabli . Dzieki za pomoc ;)
londolut - 18-05-2010, 23:40

daga201, to raczej która¶ czę¶ć układu zapłonowego - ¶wiece, kable, kopułka, palec, cewka itp.
daga201 - 19-05-2010, 00:07

swiece mialam wymieniane jak go kupilam to od razu wymienilam . A powiedz mi jest to mozliwe zeby kable NGK kosztowaly 54 zl ? cena z hurtowni JADAR na necie najtansze widzialam po 160 :/ orientujesz sie w tym moze?
ann87 - 19-05-2010, 02:26

:D Jak bym o swoim czytała. Uprawiał jazde w stylu żabim (przynajmniej zanim wysechł), a w czasie tych największych deszczy w niedziele to go suszark± musiałam wysuszyć :lol: Dzi¶ wymieniłam kable WN i wcale się nie dziwie że nie chciał palić. Tobie Daga201 też radze od tego zacz±ć ale w kable ngk za 54zł to chyba nie uwierze, najlepiej zadzwoń i dopytaj.
londolut - 19-05-2010, 06:14

daga201 napisał/a:
jest to mozliwe zeby kable NGK kosztowaly 54 zl ?
Nie. Raczej 1 z przodu w górę ;)
Zacznij od podmianki kabli i/lub kopułki. To najczęstsza przyczyna.