[96-02]Lancer CK0 - Rolka rozrząd
lancerjaro - 19-05-2010, 21:35 Temat postu: Rolka rozrząd Witam,dwa dni temu wymieniłem rozrząd wraz z rolką,stara rolka po obrocie w palcach widać było że jest złużyta.Gdy założyłem nową trochę sie zdenerwowałem,myślałem że będzie lepej-starą rolke było słychać ,że pracuje,słyszalne było jak by to nazwać miałczenie,na nowej rolce nie jest to "MIAŁCZENIE" tylko "ŚWIST"jest to bardziej słyszalne niż poprzednio.Czy Wy w lancerkach macie podobnie?????
Anonymous - 20-05-2010, 21:05
A jaką rokę założyłeś -firma?
Moim zdaniem jest OK- pasek mam nadzieje nie jest na sztywno tylko ma luzik.
Wielu mechaników myśli że tak jest źle ale mitsu tak mają że pasek jak jest założony da sie wcisnąć.
idas - 06-06-2010, 23:49
A jesteś pewien, że to rolka wydaje ten świst? Nowa rolka powinna chodzić bezgłośnie i nie powinna dać się rozkręcić (obraca się swobodnie, ale jak przestajesz nią obracać to momentalnie staje). Mam gdzieś nawet filmik jak zachowuje się rolka JC po roku użytkowania(współpracujący z nią pasek pękł) a jak KOYO (po nie wiadomo jak długim czasie użytkowania). Niebo a ziemia;] Co do świstu to nie masz przypadkiem paska z dwoma garbami zamiast z jednym na zębie?
|
|
|