[92-96]Colt CA0 - [CAxA] Wymiana przewodów hamulcowych
Radek - 20-05-2010, 15:04 Temat postu: [CAxA] Wymiana przewodów hamulcowych Witam!
W moim CA0 skorodowane są przewody hamulcowe i paliwowe w okolicach tylnej kanapy, na zagięciu ok 25cm, przed i za tym odcinkiem są w porządku. Słyszałem, że za pomocą jakiś złączek mogę wymienić tylko ten kawałek. Niestety nigdzie nie mogę się doczytać co i jak. Jeśli ktoś coś wie na ten temat prosiłbym o instrukcję krok po kroku.
Z góry dzięki
robertdg - 20-05-2010, 15:20
Jedz do zakladu co ma maszynke do zaprawiania przewodow hamulcowych, jezeli jest mozliwosc zaprawienia tylko w tym miejscu to Ci to zrobia, jezeli natomiast reszta przewodow w innym miejscu bedzie cepelia to juz lepiej wymienic calosc, o ile przewody paliwowe mozna przeredukowac poprzez wzmocnione wezyki gumowe, o tyle z przewodami hamulcowymi to nie takie hop siup, ja bym wymienial przewody hamulcowe w calosci.
Radek - 20-05-2010, 15:40
dzięki za szybka odp.
przewody są skorodowane tylko w tym jednym miejscu, myślałem raczej żeby sam je wymienić, mógłbym zakupić sobie taką maszynkę, tylko nie wiem jak to się robi Najbardziej na hamulcowych mi zależy, paliwowe mogą troszkę zaczekać.
robertdg - 20-05-2010, 15:53
Radek, najtansza maszynka kosztuje okolo 160zl na allegro z Jonnesway-a, jednakze watkie aby dala rade zaprasowac przewody stalowe, bo ona nadaje sie do miedzianych przewodow, do tego musialbys sobie nabyc nabki i redukcje oraz kawalek przewodu w celu zastapienia luki, praska do przewodow metalowych kosztuje okolo 960zl, wiec nie wiem czy Ci sie to oplaca
Radek - 20-05-2010, 17:47
robertdg dzięki o taką odpowiedź mi chodziło... jeśli koszt dobrych narzędzi zamknąłby się w max 150zł to bym się zastanawiał, udam sie do warsztatu, mam nadzieje ze nie będzie za drogo. Temat można zamknąć.
PS. Kliknąłem "pomógł"
|
|
|