Chcę kupić Eclipse! - chce kupić eclipse g1
maXiking - 20-05-2010, 17:44 Temat postu: chce kupić eclipse g1 Mój upatrzony misiek
co byście mogli powiedzieć o tym aucie??
priorytetem jest żeby jeździło, było na gaz i się nie psuło przynajmniej przez pierwszy rok używania
może ktoś z was poznaje to auto i może powiedzieć na jego temat coś więcej??
Ogólnie moja sytuacja wygląda tak że chodzę do szkoły i szukam auta. Zarobiłem trochę groszy i chce coś kupić, oczywiście nie rozglądam się za jakimś golfem tylko za czymś pokroju eclipsa/ preluda / nissan 200sx
MATi1G - 20-05-2010, 19:53
maXiking napisał/a: | i się nie psuło przynajmniej przez pierwszy rok używania | ,
to nie eclipse , one nawet zadbane sie psują hehe
a ten co dałeś w linku to jakiś szrot według mnie...brak pokrywy rozrządu, bedzie fajnie jak sie tam coś wkreci... poza tym chyba walony przodem bo brak świateł długich , tylny wydech nie oryginalny, środek z takimiś żółtymi przełącznikami ,ciekawe od czego... ogólnie to jakaś rzeźba a moze rzeźnia ??
Eclipse to auto które wymaga wkładu finansowego nie zaleznie w jakiej kondycji by nie był ... poszukaj lepszego egzemplarza albo sie wstrzymaj na jakiś czas , 1G w dobrym stanie to około 7-9 koła kosztuje chociaż tez nie zawsze....
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C13070337
To auto jest w dobrym stanie wizualnym i technicznym,a skąd wiem to nie powiem
barteski - 21-05-2010, 08:35
MATi1G, TEN TEZ MA NIE ORI TŁUMIK
maXiking, ale ten czarny faktycznie rozkopany pod maska komus sie farba skonczyła na przewodzie i korpusie silniczka wycieraczek , ze nie dokonczył paprac ??
maXiking, jaka kasa takie auto ...
kamil4711 - 21-05-2010, 10:15 Temat postu: Re: chce kupić eclipse g1 maXiking , osobiście odradzam tej okazji bo kupisz parę groszy taniej a w części wsadzisz powiedzmy 2-4 razy tyle , po co ci te nerwy
propozycja MATi1G jest lepsza i ja bym ją wybrał
wojtas gst - 25-05-2010, 08:29
co do 1 linka który wstawił maXiking:
"kontrola trakcji"
to w eclipsach 1g cos takiego bylo?
maXiking - 25-05-2010, 18:31
a co powiecie na Kod: | http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C13059630 |
nie wiem czy mi sie wydaje ale w środku jest bardzo zadbany
ps. dlaczego ma 110 koników?? błąd podczas wypełniania ogłoszenia czy są takie wersje eclipsy??
Kazber - 25-05-2010, 22:17
maXiking napisał/a: | a co powiecie na Kod: | http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C13059630 |
ps. dlaczego ma 110 koników?? błąd podczas wypełniania ogłoszenia czy są takie wersje eclipsy?? |
Dobra tak szybko looknołem i...
chyba gość nie do końca wie co sprzedaje, 2 błędy w opisie takie jak właśnie moc przy silniku 2.0 w serii to 150KM, ile jest w rzeczywistości to inna bajka
światła przeciwmgłowe w serii nie występują, te światła na dole to światła dalekosieżne drogowe inaczej "długie"
Po danych kontaktowych widzę, że sprzedaje to jakiś komis więc stąd pewnie błędy w aukcji.
Na zdjęciach jest trochę pocharatany zderzak no i źle troszkę spasowane szczeliny przy lampach, mógł mieć jakieś małe kolizje, ale to nie jest istotne, przebieg można włożyć między bajki, na jednym zdjęciu wygląda jakby nie było tylnej półki bagażnika, cena wg. mnie za wysoka, ale nie znam stanu silnika, ani zawieszenia
teraz zauważyłem że na jednym ze zdjęć z wnętrza widać że ma odpalony silnik i pomimo tego, że jest nagrzany ma obroty powyżej 1000 rpm, oczywiście niekoniecznie to musi świadczyć o jakiś problemach, może po prostu ma źle wyregulowane obroty, albo silnik mu faluje i musiał je podkręcić wyżej by to zniwelować
MATi1G - 25-05-2010, 22:45
maXiking napisał/a: | a co powiecie na Kod: | http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C13059630 |
ps. dlaczego ma 110 koników?? błąd podczas wypełniania ogłoszenia czy są takie wersje eclipsy?? |
wygląda prawie jak mój ,nawet felgi te same z tym ze mój ładniejszy
nawet daje rade na pierwszy rzut oka , takiego juz warto obejrzeć 110 koni to nie ma ma 110 kW i pewnie ktoś tak wpisał nie patrzac w formularzu na jednostke, wyglada na całkiem zadbany,można sie mu blizej juz przyjrzeć , w srodku tez jest ok ,ale brak tylnej pólki w słoneczne dni moze doskwierać...
P.S. Eclipse 1g i 2G nie posiadały kontroli trakcji
maXiking - 25-05-2010, 23:36
a to falowanie silnika szkodliwe jest?? ile może kosztować naprawa?? jeżeli obroty były by podkręcone żeby nie było falowania to to coś zmienia?? coś się psuje/zużywa szybciej??
ile taka półka może kosztować i dlaczego jej brak może doskwierać??
ps. pytanie wybiegające za temat:
czy można coś zrobić żeby w dzień nie jeździć na tych wysuwanych światłach?? np. zamontować światłą do jazdy dziennej. Może ma ktoś z was coś takiego??
Pytam bo autko fajnie wygląda ale ze schowanymi światłami
lombard - 26-05-2010, 01:05
Falowanie obrotów to stały temat w ecli 1g - padnięty silniczek krokowy - używka ok 150 zł. nowy ok 450zł.
Półka bagażnika ok 100 zł.
Można jeździć na pozycyjnych do puki cię nie złapią .A poważnie to temat do przejścia można wstawić lampy pozycyjne z wersji usa dostępne na allegro (lampy bez homologacji) i po małych modyfikacjach śmigać na zamkniętych (koszt kplt. lamp L+P ok 170zł) - niebiescy raczej się nie czepiają przynajmniej u mnie w mieście.
Na moje oko też troszkę sporo się ceni widziałem dużo ładniejsze wizualnie ecli za podobny a czasem sporo mniejszy sos.
MATi1G - 26-05-2010, 13:04
maXiking napisał/a: | czy można coś zrobić żeby w dzień nie jeździć na tych wysuwanych światłach?? |
to kup wersje poliftowa usa wtedy nie ma w ogole podnoszonych świateł i nie ma problem, w podnoszonych lampach jest własnie cały urok tego auta...poza tym lepiej widać gdzie sie maska kończy...
maXiking napisał/a: | ile taka półka może kosztować i dlaczego jej brak może doskwierać?? |
w słoneczny dzień moze,ja tak troche jezdziłem to nieźle oślepia ze nic nie widzisz z tyłu, półka droga nie jest góra 100 zł ale ciezko dostać...
kamil4711 - 26-05-2010, 13:18
[quote]teraz zauważyłem że na jednym ze zdjęć z wnętrza widać że ma odpalony silnik i pomimo tego, że jest nagrzany ma obroty powyżej 1000 rpm, oczywiście niekoniecznie to musi świadczyć o jakiś problemach, może po prostu ma źle wyregulowane obroty, albo silnik mu faluje i musiał je podkręcić wyżej by to zniwelować/quote]
mi jednak wydaje się że jest zimny i chodzi na ssaniu , mogę się mylić
Saqu - 26-05-2010, 18:18
maXiking napisał/a: | ps. dlaczego ma 110 koników?? |
Kazber napisał/a: | moc przy silniku 2.0 w serii to 150KM, |
To przy silniku mniej więcej takiego kształtu
http://photos03.otomoto.p.../C5466290_7.jpg
no ale na allegro widnieją 3 oferty z silnikami 110-115koni i mają mniej więcej taki kształt silnika, choć tylko 1 sprzedający dał fotkę:
http://img08.allegroimg.p...75/1049857543_6
Nie mam zamiaru się sprzeczać czy coś bo może są i różne pojemności tych silników ale na pierwszy rzut oka wyglądają inaczej, może jakieś limitowane edycje czy coś
Fotki jak coś zaciągnięte z allegro
MATi1G - 26-05-2010, 21:33
4g63 non turbo 150 koni 2.0 DOHC
nie jestem do końca pewien ale to chyba 4g37 moc 90 koni 1.8 SOHC
Saqu - 26-05-2010, 22:34
A no nie wykluczone, bo teraz popatrzyłem na wersje 1.8 i to chyba ten sam silnik.
http://photos04.otomoto.p.../C9478135_7.jpg
z innego egzemplarza 1.8
czyli sprzedający trochę podfarbował pojemność i moc albo walnął się i miało być 110KW.
|
|
|