[96-02]Colt CJ0 - [CJ1A 1.3] problem z odpaleniem - źle podłączona wtyczka
lkowal - 25-05-2010, 09:24 Temat postu: [CJ1A 1.3] problem z odpaleniem - źle podłączona wtyczka Witam wszystkich.
Mam pewien problem - odwrotnie podłączyłem wtyczkę do aparatu zapłonowego z 7 - mioma pinami (aparat od modelu wcześniejszego z odłupaną obudową wtyczki). Od tego momentu mój misiek nie odpala - kręci, akumulator naładowany - po dłuższym postoju odpali na 3 sekundy, obroty nie przekroczą 500 i gaśnie. W trakcie kręcenia słychać jakby miał ochotę odpalić ale parska i nie odpala. Proszę o sugestie. Sprawdziłem czy paliwo dochodzi - jest ok - w momencie kręcenia pompka pracuje, wtryskiwacze pracują - zalewa świece.
Proszę o sugestie.
Pozdrawiam.
idas - 25-05-2010, 10:50
Mogłeś uszkodzić tranzystor mocy poprzez złą polaryzację. W takim wypadku moduł zapłonowy byłby do wymiany.
lkowal - 26-05-2010, 13:04
Aby wyeliminować aprat zapłonowy wsadziłem drugi sprawny - efekt ten sam co wcześniej - nie odpala, parska.
Proszę o sugestie.
[ Dodano: 26-05-2010, 18:33 ]
Zrobiłem test komputera-nie zgłasza błędów.
pawliku - 20-08-2010, 12:21
hej! mam podobny problem, tylko że u mnie colcik raz odpala a raz nie, wczoraj musiałem go holować bo siostrze zdechł a dzis z rana odpalił i nawet jezdził ale za pół godziny już tylko kręcił i jest trak do teraz... jak chwile silnik pokręci to we wnętrzu strasznie smierdzi benzyną. O co tu chodzi, orientuje się ktoś? bo stacyjke sprawdzałem, komp jest ok, żadne błedy nie wyskakują, akumulator naładowany. proszę o szybką odpowiedz bo siostra już szału dostaje bez auta
Dzięki!
mani4c - 24-08-2010, 09:35
Immobilaiser. To sprawdźcie w pierwszej kolejności. Podobne objawy mam na kiepsko dorobionym kluczyku do Colta. Na oryginalnym wszystko chodzi idealnie.
|
|
|