Pajero II - [2.8 TD] czujnik blokady centralnego mechanizmu różnicowego
przemeku - 25-05-2010, 18:25 Temat postu: [2.8 TD] czujnik blokady centralnego mechanizmu różnicowego witam,
dopadla mnie niestety mrugajaca kontrolka blokady (srodkowa pomaranczowa), poczytalem troche na forum i widze, ze nie jestem jedyny z tym mruganiem, napedy dzialaja normalnie, nie ma problemow z włączaniem/rozłączaniem ale mruganie mnie wkurza, z tego co piszecie prawdopodobnie to kwestia czujnika lub kabla
moje pytania:
gdzie znajde ten czujnik, ktory to na schemacie?
czy zeby go wynienic trzeba scigac skrzynie, reduktor?
ile taki czujnik kosztuje
czy wymiana oleju moze miec zwiazek z mruganiem kontrolki? - nie robilem tego nigdy wiec przy okazje zmienie oleje w skrzyni, dyfrze i moscie
z gory dzieki za info
zbyszekm2 - 25-05-2010, 20:55
nie wiadomo który, padł któryś z 5ciu czujników na reduktorze. Jeśli padnie obojętnie który z tych 5ciu, środkowa kontrolka miga. Spróbuj rozpina po kolei kostki od tych czujników, i podłącz do masy i po kolei sprawdzaj.
altmarcin - 23-06-2010, 14:45
Witam.
Czy częste problemy z tymi kontrolkami i czujnikami są tylko w Pajero II?
hajmanek - 24-07-2010, 00:38 Temat postu: Re: czujnik blokady centralnego mechanizmu różnicowego
przemeku napisał/a: | witam,
dopadla mnie niestety mrugajaca kontrolka blokady (srodkowa pomaranczowa), poczytalem troche na forum i widze, ze nie jestem jedyny z tym mruganiem, napedy dzialaja normalnie, nie ma problemow z włączaniem/rozłączaniem ale mruganie mnie wkurza, z tego co piszecie prawdopodobnie to kwestia czujnika lub kabla
moje pytania:
gdzie znajde ten czujnik, ktory to na schemacie?
[url=http://img198.images...464.jpg]Obrazek[/URL]
czy zeby go wynienic trzeba scigac skrzynie, reduktor?
ile taki czujnik kosztuje
z gory dzieki za info |
Hej, ostatnio gadalem z tutejszym fachowcem od Pajero i on stwierdzil ze nie jest to zaden z czujnikow przy reduktorze. Problem jest ponoc pod maska, na nadkolu po stronie serwa hamulcow sa dwa podcisnieniowe przekazniki. Gosc twierdzi ze one wlasnie czesto padaja i to jest glowna przyczyna migania tej kontrolki. W przyszlym tygodniu sprobuje sie tym zajac i dam znac co wyszlo. Pozdrawiam.
zbyszekm2 - 24-07-2010, 23:27 Temat postu: Re: czujnik blokady centralnego mechanizmu różnicowego
hajmanek napisał/a: |
Hej, ostatnio gadalem z tutejszym fachowcem od Pajero i on stwierdzil ze nie jest to zaden z czujnikow przy reduktorze. Problem jest ponoc pod maska, na nadkolu po stronie serwa hamulcow sa dwa podcisnieniowe przekazniki. Gosc twierdzi ze one wlasnie czesto padaja i to jest glowna przyczyna migania tej kontrolki. W przyszlym tygodniu sprobuje sie tym zajac i dam znac co wyszlo. Pozdrawiam. |
Ciężko określić który to czujnik, napisz w jakim momencie załącza się system awaryjny.
Bo masz zespół zaworków, masz czujnik w przednim moście, masz 5 czujników w reduktorze.
|
|
|