Carisma - Techniczne - Szczęki hamulcowe w 1.6 16v po lifcie - wymiana
marceli - 25-05-2010, 23:06 Temat postu: Szczęki hamulcowe w 1.6 16v po lifcie - wymiana Hej, mam pytanie jak w temacie, a w zasadzie dwa pytania:
1. Jakie szczęki, tzn jakiej firmy? Czy nie ma niespodzianek, np dwa rodzaje szcczęk?
2. Czy da radę to zrobić samemu? Jaka trudność tego zabiegu? na co trzeba zwrócić uwagę? Klocki sam sobie zawsze wymieniałem, nigdy nie było problemów, a tu takie coś, że mnie zaskoczyło - bębny, wynalazki, kto to widział
Przeszukiwałem forum pod tym katem, doszedlem do 9 tej strony i mi sie odechciało, wiec sory jak się powtarzam. Dzieki za odpowiedzi.
Centosz - 26-05-2010, 00:58
Może napisz jaśniej co jest nie tak z tymi szczękami że chcesz je wymieniać.
marceli - 26-05-2010, 11:15
Zużyte do zera, piszczą, ale bębna jeszcze nie drą . Zwykła wymiana, ale już widzę, że sam raczej tego nie zrobię. Chyba, że macie cudowny sposób. Wiecie może czy trzeba odpowietrzać hamulce. Tam są takie "dzyndzelki" co to wchodzą do cylinderka, więc nie wiem. Dzięki za odpowiedzi.
robertdg - 26-05-2010, 13:59
marceli, jezeli nie chcesz sie sam meczyc, a chcesz miec to fachowo zrobione, bez obdartych rak i potluczonych palcow to skontaktuj sie z deejay'em
marceli - 29-05-2010, 01:19
Zrobione, kupilem jakies Mitsuyjamy albo Matsushita, cos koło tego. Chyba prawdziwe japońskie, oddalem auto do mechanika i po bólu.
|
|
|