Space Star Techniczne - [MSS 1.6] Podgrzewanie lusterek.
gustaw - 28-05-2010, 08:04 Temat postu: [MSS 1.6] Podgrzewanie lusterek. Witam.Przestało grzać mi lewe lusterko w MSS,może ktoś wie jak się do tego zabrać?
cns80 - 28-05-2010, 08:22
Najpierw miernikiem sprawdź czy po włączeniu ogrzewania szyby na jednym z kabli w lusterku jest "+", a na drugim masa. Jeśli nie ma jednego lub drugiego to musisz szukać w elektryce. Jeśli jest to sprawdź (np. omomierzem) czy mata grzewcza ma "przejście" między jednym, a drugim konektorem. Jeśli ma to jest jakiś problem ze stykami. Jeśli nie ma to masz 3 metody do wyboru:
Metoda 1
1.Wyjąć lusterko (sam wkład)
2. Dobrze ogrzać suszarką
3. Delikatnie odkleić czarną ramkę żeby nie połamać zatrzasków
4. Bardzo delikatnie odkleić oryginalną matę grzewczą
5. Przymierzyć nieoryginalną matę grzewczą (np z Allegro) czy pasuje i czy konektory są we właściwym miejscu (ewentualnie przewiercić w plastikowej ramce otwór dla konektorów.
6. Posklejać wszystko do kupy.
7. Zamontować.
Metoda 2
Taka sama jak metoda pierwsza z tym że zamiast Ciebie robi to warsztat lub szklarz. Cena 30-70 zł (Ja płaciłem 40 zł)
Metoda 3
Kupujesz oryginalny wkład za jakieś 250 zł
gustaw - 28-05-2010, 22:29
Dzięki za wskazówki.Wybiorę chyba drugą metodę,wydaje mi się najtańsza i najbezpieczniejsza
jarekg - 19-03-2011, 17:38
Witam
cns80 napisał/a: | na jednym z kabli w lusterku jest "+" |
Pytanie może głupie - jak się dobrać do kabli?
pzdr
drtymf - 21-03-2011, 08:13
jarekg napisał/a: |
Pytanie może głupie - jak się dobrać do kabli? | w sensie ? Bo nie rozumiem. Masz w obudowie lusterka 2 kable z konektorami które podłączasz do wkładu.
RaVciO - 21-03-2011, 08:56
Mi też ostatnio nie grzało lewe lusterko, ale okazało się, że dlatego, że przełącznik wyboru sterowania lusterkami był ustawiony na prawe. Jak ustawiłem na środek to grzały oba Byłem zaskoczony, że ten przełącznik steruje także tym, czy ma być grzane lewe lusterko czy prawe, czy oba
|
|
|