To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS 1.6] Podgrzewanie lusterek.

gustaw - 28-05-2010, 08:04
Temat postu: [MSS 1.6] Podgrzewanie lusterek.
Witam.Przestało grzać mi lewe lusterko w MSS,może ktoś wie jak się do tego zabrać?
cns80 - 28-05-2010, 08:22

Najpierw miernikiem sprawdź czy po włączeniu ogrzewania szyby na jednym z kabli w lusterku jest "+", a na drugim masa. Jeśli nie ma jednego lub drugiego to musisz szukać w elektryce. Jeśli jest to sprawdź (np. omomierzem) czy mata grzewcza ma "przejście" między jednym, a drugim konektorem. Jeśli ma to jest jakiś problem ze stykami. Jeśli nie ma to masz 3 metody do wyboru:

Metoda 1
1.Wyjąć lusterko (sam wkład)
2. Dobrze ogrzać suszarką
3. Delikatnie odkleić czarną ramkę żeby nie połamać zatrzasków
4. Bardzo delikatnie odkleić oryginalną matę grzewczą
5. Przymierzyć nieoryginalną matę grzewczą (np z Allegro) czy pasuje i czy konektory są we właściwym miejscu (ewentualnie przewiercić w plastikowej ramce otwór dla konektorów.
6. Posklejać wszystko do kupy.
7. Zamontować.

Metoda 2
Taka sama jak metoda pierwsza z tym że zamiast Ciebie robi to warsztat lub szklarz. Cena 30-70 zł (Ja płaciłem 40 zł)

Metoda 3
Kupujesz oryginalny wkład za jakieś 250 zł ;)

gustaw - 28-05-2010, 22:29

Dzięki za wskazówki.Wybiorę chyba drugą metodę,wydaje mi się najtańsza i najbezpieczniejsza :)
jarekg - 19-03-2011, 17:38

Witam
cns80 napisał/a:
na jednym z kabli w lusterku jest "+"

Pytanie może głupie - jak się dobrać do kabli?
pzdr

drtymf - 21-03-2011, 08:13

jarekg napisał/a:

Pytanie może głupie - jak się dobrać do kabli?
w sensie ? Bo nie rozumiem. Masz w obudowie lusterka 2 kable z konektorami które podłączasz do wkładu.
RaVciO - 21-03-2011, 08:56

Mi też ostatnio nie grzało lewe lusterko, ale okazało się, że dlatego, że przełącznik wyboru sterowania lusterkami był ustawiony na prawe. Jak ustawiłem na środek to grzały oba :-) Byłem zaskoczony, że ten przełącznik steruje także tym, czy ma być grzane lewe lusterko czy prawe, czy oba :D