Nasze Miśki - Elegance by Deejay
deejay - 29-05-2010, 23:35 Temat postu: Elegance by Deejay Czas opisac swój nowy nabytek jakim jest Elegance 2,5 2001r. 147500 tkm potwierdzone Poprzedni Galant jakim był EA2A , jakos nie zawitałem tutaj , wiec myslę ze teraz cos naskrobię o "nastepcy " EA2A
Galant EA5W 01' przebieg 148503 km co najwazniejsze potwierdzony serwisem , granatowy metalik, auto bardzo czyste i zadbane , jak co poniektórzy pisali w dziale "chcę kupić Galanta " posiada kilka wgniotek które zostały juz zniwelowane
Wyposazenie jak w standardzie prawie dodatki to m.in skrzynia Tip Tronic , Webasto , el. skł. lusterka , jako wersja Elegance
Auto zakupiłem dnia 16 maja w Kielcach , szybkie ogledziny , targowanie i zakup dokonany OPIS Na MM Po powrocie do Wrocławia od razu wjazd na warsztat i na dzień dobry do wymiany wszystkie rzeczy eksplatacyjne , pasek rozrządu , wszystkie filtry , świeczki Denso platyna , olej Elf Excellium 5W40 odgrzybienie klimy i spr.
Następnego dnia została zrobiona kompleksowa konserwacja i ogolny przeglad auta , jak to u mnie bywa . W miedzy czasie załatwiane są sprawy urzedowe i wyczekiwanie na rejestracje na polskie blachy
Co do spraw aktualnych które zostały zrobione przy aucie , to został załozony alarm który współpracuje z fabrycznym pilotem i zastosowano składanie lusterek z domykaniem szyb alarmem z pilota , duzo dłubania , ale temat do przerobienia .
Galant stoi na razie na zimowych kołach i czeka na załozenie w wolnej chwili lata 17"
Czas pokaże co jeszcze mi wskoczy do głowy i jakie zmiany dokonam w Galu , o wszystkim bede w miare czasu informował i opisywał
Oto kilka fotek
Uploaded with ImageShack.us
FILMIK LUSTERKA
FILMIK LUSTERKA
wilk88 - 29-05-2010, 23:40
Elegance jak w mordę strzelił! Ale zadbany, skóra wygląda na idealną a z silnika chętnie bym zjadł obiad Generalnie podobuje mi się
Juiceman - 29-05-2010, 23:42
Bajka Bartku ładnie się prezentuje widzę, że kierownice Nardi masz na sprzedaż=)
Z tyłu masz zwykłe amorki czy jeszcze Nivomaty?
Naprawdę ładny egzemplarz jeszcze raz wielkie Graty SUPER FURA;))
deejay - 29-05-2010, 23:47
Juiceman napisał/a: | Bajka Bartku ładnie się prezentuje widzę, że kierownice Nardi masz na sprzedaż=)
Z tyłu masz zwykłe amorki czy jeszcze Nivomaty? |
Nardi własnie dostała nóg i poszła za mną do Eleganca , a z tyłu mam juz zwykłe amorki , nóweczki Monroe załozone przez poprzednika
Rafal_Szczecin - 29-05-2010, 23:50
ladniutki, i widze,ze juz oczka zalozone
oby sie dobrze sprawowal
PatricoWroc - 30-05-2010, 00:04
Piękny Gal. To chyba go widziałem podczas ostatniej wizyty?
deejay - 30-05-2010, 00:05
no raczej
Psikus - 30-05-2010, 00:41
Gratuluję, wygląda na zacny egzemplarz, oby służył bezawaryjnie
deejay - 30-05-2010, 00:47
Psikus napisał/a: | Gratuluję, wygląda na zacny egzemplarz, oby służył bezawaryjnie |
on dopiero zacznie wygladac jak nowy , powoli do celu bedziemy dążyć
Psikus - 30-05-2010, 01:17
deejay napisał/a: | dopiero zacznie wygladac jak nowy | czego mu brakuje?
robertdg - 30-05-2010, 01:34
Gogle już zaadaptowane Nardi tez, to co w przyszłości, pakiet Avance i zawias Eibacha
Zadowolenia z nowego nabytku.
Hugo - 30-05-2010, 09:45
Mocno średni z zewnątrz i przepiękny wewnątrz. Gratulacje.
deejay - 30-05-2010, 11:01
robertdg napisał/a: | pakiet Avance i zawias Eibacha |
przód zostaje jaki jaki jest i zawiecha rownierz , bo na Wrocław tylko takie zawieszenie wchodzi w grę . W planach jest malowanie przedniej maski i tylnego zderzaka i ogólnie poprawienie niedoskonałosci lakieru i załozenie parktronicu , co do "rudej" , to nie ma co robic bo jej nie znalazłem
gem1 - 30-05-2010, 11:41
fajny gal... widziałem na żywo. Jak mu jeszcze odpowiednie kółka założysz, to bedzie wzorcowy. Połaczenie ciemnego granatu i jasnej skóry robi wrażenie.. ale ja miałbym problem z utrzymaniem czystości (np. pies)
Nie miałem mozliwości posłuchania jak silnik gada, ale sztuka wyglada na naprawdę zadbaną.
Przyjemności z użytkowania
robertdg - 30-05-2010, 12:42
deejay napisał/a: | załozenie parktronicu | znajomy sobie założył, pozniej przypitolil w waski slupek na parkingu i sie wkurzyl, slupek idelanie trafil pomiedzy czujniki, a ze sygnal zaalarmowal tylko na moment mozna bylo pomyslec ze wrobel przelecial
Teraz sobie pluje w brode bo 30lat jezdzil bez takiego gadzetu i mu sie to nie zdarzalo, a wystarczy ze nieco zagluszyl swoja uwage przez cos co ma teoretycznie usprawnic manewr cofania i przypitolil
|
|
|