To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - Oderwany styk ogrzewania tylnej szyby - Jak naprawić ?

HouseM - 30-05-2010, 23:53
Temat postu: Oderwany styk ogrzewania tylnej szyby - Jak naprawić ?
Parę dni temu podczas czyszczenia auta oderwałem sobie styk od ogrzewania tylnej szyby.
Wygląda na to ,że już kiedyś był naprawiany bo zostały ślady jakiegoś specyfiku tak na styku jak i na szybie.

I teraz pytanie. Jak to naprawić ?
Wydałem już 30zł na "magiczny" klej elektroprzewodzący.

Zrobiłem wszystko wg instrukcji ... nawet zamiast 24 godzin to dociśnięte i nie dotykane trzymałem przez 3 dni !
Efekt . na pierwszej dziurze po której przejechałem styk odpadł od szyby. Jak dzisiaj zrobiłem test "garażowy" to okazuje się ,że to żaden klej nie jest. ZEROWE właściwości klejące.

Poratujcie jakimś dobrym pomysłem bo pora deszczowa nad Krakowem a ogrzewanie tylnej szyby w mieście się zdecydowanie przydaje :roll:

omenek - 31-05-2010, 11:49

Witaj.
Pytanie pierwsze: Czy przed użyciem magicznego kleju elektroprzewodzącego wyczyściłeś i odtłuściłes obydwie powierzchnie?

HouseM - 31-05-2010, 20:42

Cytat:
Witaj.
Pytanie pierwsze: Czy przed użyciem magicznego kleju elektroprzewodzącego wyczyściłeś i odtłuściłes obydwie powierzchnie?

Odp:
HouseM napisał/a:
Zrobiłem wszystko wg instrukcji ...

ten magiczny "klej" to nie klej tylko :butthead:

Soner - 01-06-2010, 08:25

Ja zawsze korzystałem z kleju ELPOX 15 przy tego typu usterkach. Jeśli masz możliwość to spróbuj tym klejem, o ile nie znajdziesz innego rozwiązania. Tylko pamiętaj, że należy pozostawić dociśnięte elementy w warunkach temperatury pokojowej i przy suchym powietrzu, także garaż byłbym dobrym rozwiązaniem.Pozdro
halbog - 01-06-2010, 19:19

HouseM, w tym wątku: http://forum.mitsumaniaki...ie+tylnej+szyby polecany jest klej elpox 15, co zresztą zaleca Ci kolega Soner :mrgreen: .
Pozdrawiam
Bogdan

HouseM - 01-06-2010, 22:03

Dzięki Panowie. Będę jutro polował po sklepach za tym klejem. Naturalnie odpiszę jaki efekt jak zrobię ,żeby zostało dla potomnych.