[92-96]Colt CA0 - [CA4A 1.6] Colt KJS
mikus_1984 - 31-05-2010, 20:18 Temat postu: [CA4A 1.6] Colt KJS Powodem napisania tego tematu jest brak przyczepności na torze wyścigowym. Mimo dobrej bazy (mitsubishi colt 1.6) sredniego kierowcy (ja ) uzyskiwałem słabe czasy wyprzedziły mnie trzy hondy civic 1.4 które jeździły jak przyklejone. Chciałem wsa spytac co jeszcze zrobić w aucie aby zyskać choć tą 1 sekundę ??? Mam założona opony Toyo R888 w rozmiarze 195/50R15. Sprężyny obniżające Jamex -40mm. Kubełkowy fotel, sportowa kierownica i tyle modyfikacji. Silnik seria (wydech przelotowy), hamulce seria, amortyzatory seria. Planowane modyfikacjie: rozpórka kielichów przód i tył, stożkowy filtr powietrza, stabilizator tylnej osi, Co jeszcze nalezy zrobić aby zostawic hondy z tyłu? Ale wszystko oczywiście w rozsądnych pieniądzach.
Morfi - 31-05-2010, 20:34
mikus_1984 napisał/a: | amortyzatory seria |
kartomaniak gti - 31-05-2010, 21:27
mikus_1984 napisał/a: | przyczepności na torze wyścigowym | a konkretnie? podsterowność? nadsterowność ? u mnie w gtiku ucieka strasznie tył
mikus_1984 - 31-05-2010, 21:51
Powiem tak: z nadsterownością nigdy nie miałem problemu nawet w zimie. jednak na torze gdzie sa długie i zacieśniejące sie zakręty pojawił mi się problem z nadsterownością. A jak widomo jazda bokiem może się podobac ale nigdy nie ma z niej dobrych czasów
A więc jesli chodzi o jazdę uliczną (parkingową) to auto zawsze jest podsterowne, a jeśli chodzi o jazdę na torze wyścigowym to w pierwszej fazie zakrętu jest podsterowne ale jak jest długi zakręt to ucieka tył samochodu.
kartomaniak gti - 01-06-2010, 08:53
trzeba dociążyć tył, rozkład masy w colcie jest beznadziejny, stabilizator też tu nie pomoże, wrzuć aku do bagażnika i wszystko co sie da mnie też to czeka
|
|
|