To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS 1.6] SILNIK Szarpanie podczas jazdy ze stałą prędkością

Anonymous - 02-10-2006, 16:51
Temat postu: [MSS 1.6] SILNIK Szarpanie podczas jazdy ze stałą prędkością
witam mam problem z moim miśkiem , w czasie jazdy na I,II,III iIV biegu zaczyna szarpac MSS. Dzieje się to przy trzymaniu pedału gazu w jednym położeniu, do tego dochodzi jeszcze kontrolka pomarańczowa silnika w warsztacie po podłączeniu komputera nie wykazuje on żadnego błędu może ktoś wie o co chodzi.
Jackie - 06-10-2006, 15:57

Bardzo możliwe, że masz zawalony filtr paliwa. Jaki jest przebieg samochodu?
Pozdrawiam

Anonymous - 06-10-2006, 16:55

przebieg 130000 km tylko gdzie się znajduje ten filtr paliwa pod maską czy przy zbiorniku i gdzie go można kupic oprócz ASO. Dzięki
Jackie - 06-10-2006, 17:03

am napisał/a:
gdzie go można kupic oprócz ASO

No taa.... ;)
Filtr jest w zbiorniku, zmiana kosztowna i nie spotkałem zamiennika. Jak wpadniesz do salonu i podasz nick'a może coś z oficjalnej "ceny ASO" da się urwać. Czy Ty ten samochód sprawdzałeś w u mnie? Bo jakoś nie wierzę, że chłopaki go nie zdiagnozowały (jeśli tak faktycznie było, ktoś urwie w łeb). Daj znać.
Pozdrawiam

Anonymous - 06-10-2006, 17:14

Dzięki za odpowiedż, samochód sprawdzałem w Sokółce [najlepszy fachowiec?]w mieście . Jagłbyś mógł podac przybliżoną cenę wraz z wymianą było by super.jeszcze jedmo czy to normalne przy odkręcaniu kurka wlewu paliwa słycha syczenie.
Jackie - 06-10-2006, 17:37

am napisał/a:
w Sokółce [najlepszy fachowiec?]

Nie gniewaj się ale bez diagnozy ASO będzie trudno. Koszt to ok. 300zł ale być może nie będzie takiej potrzeby. Te samochody mają swoje tajemnice ;) Zapraszam do ASO.
Pozdrawiam

tomekrvf - 06-10-2006, 20:34

am, jak już ma 130kkm to i tak blisko do planowej wymiany filtra paliwa. Zresztą plan przeglądów był robiony pod kątem "normalności" czego niestety o Polsce powiedziec nie mogę w związku z czym miał szansę zasyfic się wcześniej

"czy to normalne przy odkręcaniu kurka wlewu paliwa słycha syczenie."
Tak powinno byc.

Anonymous - 28-10-2006, 20:41

No i byłem dzisiaj w ASO podłączyli pod komputer i wyszło że katalizator padł
jawlo - 29-10-2006, 20:26

"czy to normalne przy odkręcaniu kurka wlewu paliwa słycha syczenie."
Tak powinno byc.[/quote]

Kiedyś też tak miałem i efekt uboczny tegoż to tankowanie przez kilka minut. Okazało się, że miałem przytkany układ odpowietrzenia i dystrybutor co chwile odbijał i przez to miałem przedłużone tankowanie.