Carisma - Techniczne - Wymiana świec
turasss - 04-06-2010, 10:51 Temat postu: Wymiana świec wczoraj wymieniałem świece w swojej cari 1.8 GDI Po odkręceniu i wyciągnięciu muckow bylem zdziwiony bo w kanale w którym są świece był olej Było tak w 3 kanałach 4 był suchy Mam pytanie skąd tam się wziął olej i czy jest coś groźnego?
I jeszcze jedno pytanie W czasie jazdy przy równych obrotach czasami szarpnie tak jakbym wcisnął pedał hamulca Po wymianie świec to szarpniecie jest dużo słabsze i zadziej występuje. Co to może być?
Z góry dziękuje za odpowiedz
Pozdrawiam
PatricoWroc - 04-06-2010, 11:09
turasss napisał/a: | wczoraj wymieniałem świece w swojej cari 1.8 GDI Po odkręceniu i wyciągnięciu muckow bylem zdziwiony bo w kanale w którym są świece był olej Było tak w 3 kanałach 4 był suchy Mam pytanie skąd tam się wziął olej i czy jest coś groźnego? |
A sprawdzałeś stan oleju? Może ubyło. Jeśli tak to zawory albo pierścienie.
idas - 04-06-2010, 11:16
turasss napisał/a: | w kanale w którym są świece był olej Było tak w 3 kanałach 4 był suchy Mam pytanie skąd tam się wziął olej i czy jest coś groźnego? |
Uszczelki kanałów świec (takie okrągłe) dostępne zwykle w dobrych zestawach z uszczelką pokrywy zaworów. Raczej nic poważnego, od oleju w kanałach świec może czasami szarpać.
robertdg - 04-06-2010, 11:33
idas napisał/a: | Uszczelki kanałów świec (takie okrągłe) dostępne zwykle w dobrych zestawach z uszczelką pokrywy zaworów. Raczej nic poważnego, od oleju w kanałach świec może czasami szarpać. | Obawiam się że to nie przejdzie
W GDI głowica jest 2wu częściowa, sama uszczelka pokrywy nic nie da, trzeba sciagnac pokrywe zaworow, nastepnie gorna czesc glowicy i uszczelnic ja wedle manuala pasta uszczelniajaca
Jezeli sie myle wyprowadzcie mnie z bledu
|
|
|