To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Wymiana świec

turasss - 04-06-2010, 10:51
Temat postu: Wymiana świec
wczoraj wymieniałem świece w swojej cari 1.8 GDI Po odkręceniu i wyciągnięciu muckow bylem zdziwiony bo w kanale w którym są świece był olej Było tak w 3 kanałach 4 był suchy Mam pytanie skąd tam się wziął olej i czy jest coś groźnego?

I jeszcze jedno pytanie W czasie jazdy przy równych obrotach czasami szarpnie tak jakbym wcisnął pedał hamulca Po wymianie świec to szarpniecie jest dużo słabsze i zadziej występuje. Co to może być?
Z góry dziękuje za odpowiedz
Pozdrawiam

PatricoWroc - 04-06-2010, 11:09

turasss napisał/a:
wczoraj wymieniałem świece w swojej cari 1.8 GDI Po odkręceniu i wyciągnięciu muckow bylem zdziwiony bo w kanale w którym są świece był olej Było tak w 3 kanałach 4 był suchy Mam pytanie skąd tam się wziął olej i czy jest coś groźnego?

A sprawdzałeś stan oleju? Może ubyło. Jeśli tak to zawory albo pierścienie.

idas - 04-06-2010, 11:16

turasss napisał/a:
w kanale w którym są świece był olej Było tak w 3 kanałach 4 był suchy Mam pytanie skąd tam się wziął olej i czy jest coś groźnego?

Uszczelki kanałów świec (takie okrągłe) dostępne zwykle w dobrych zestawach z uszczelką pokrywy zaworów. Raczej nic poważnego, od oleju w kanałach świec może czasami szarpać.

robertdg - 04-06-2010, 11:33

idas napisał/a:
Uszczelki kanałów świec (takie okrągłe) dostępne zwykle w dobrych zestawach z uszczelką pokrywy zaworów. Raczej nic poważnego, od oleju w kanałach świec może czasami szarpać.
Obawiam się że to nie przejdzie ;-)
W GDI głowica jest 2wu częściowa, sama uszczelka pokrywy nic nie da, trzeba sciagnac pokrywe zaworow, nastepnie gorna czesc glowicy i uszczelnic ja wedle manuala pasta uszczelniajaca ;-)

Jezeli sie myle wyprowadzcie mnie z bledu