To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - funkcje autoalarmu

regon - 05-06-2010, 21:22
Temat postu: funkcje autoalarmu
A może by tak Mitsubishi opracowało dodatkowe funkcje autoalarmu: np. automatyczne blokowanie drzwi przy prędkości powyżej 30 km na h. Przy przełożeniu dźwigni na parking automatycznie drzwi zostaja odblokowane. Chyba to nie jest problemem dla komputerowców? Coś takiego miałem w vw passacie - świetna sprawa. Więc do pracy panowie do pracy.
Hiszpan - 05-06-2010, 21:56

regon napisał/a:
Więc do pracy panowie do pracy.
Nie wiem czy mówisz do kogoś konkretnego czy tylko tak piszesz :?:

Weź pod uwagę fakt, że 99,9% forumowiczów to tacy sami userzy trzech diamentów jak Ty. ;)
Nie wydaje mi się też, że wyjątki potwierdzające regułę jak Jackie czyli dealer, po napisaniu maila do MMC wywołał tym taką burzę, że od razu dołożą takie czy inne funkcje. :roll:

A poza tym to montowane autoalarmy nie są produkcji Mitsubishi, a pewno kilku różnych, obcych firm na które Mitsubishi daje autoryzację, zezwalając na montaż w ASO.

regon - 05-06-2010, 22:36

Hiszpan mam na myśli oczywiście MMC. Jestem klientem wokół, którego jest rynek ze zwiększającą się samochodową konkurencją – nie żyjemy w próżni – więc może jednak od czasu do czasu ktoś to czyta poza forumowiczami. Jackie może jest wyjątkiem ale jak to zwykle bywa wyjątek stanowi regułę i może na spotkaniach dealerów poruszy parę tematów, na których zależy zwykłym klientom. Osobiście już byłem z tym tematem u mojego dealera i na moja prośbę zwrócił się do MMC z takim zapytaniem, zresztą pytałem również o aktualizację do nawigacji itp. Im częściej będziemy zwracać się droga telefoniczna i e-mailową do naszych dealerów tym więcej wygramy. Jeden telefon lub e-mail tygodniowo nic nie zmieni, ale 30-40 to już klęska jeżeli zostawi się je bez odpowiedzi albo odpowie zdawkowo. Jest mi wszystko jedno od kogo Mitsubishi bierze alarmy byle tylko działały jak należy i dawały możliwość ich „rozwoju” w miarę potrzeb klienta.
Osobiście ostatnio zadałem parę pytań dealerowi powołując się też na forum – róbmy to częściej a przestaną go lekceważyć. Inaczej po co go rozwijać?