To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - Pytanie do moderatora i forumowiczów

Adam1971 - 05-06-2010, 21:28
Temat postu: Pytanie do moderatora i forumowiczów
Na początek wiem że obsługa takiego forum jest bardzo trudna.

Chciałbym żeby osoba która zajmuje się tym forum jak i użytkownicy nie uważali mnie za dupka który dopiero co się zapisał na forum i już próbuje robić zmiany. Tak nie jest. Forum mi się bardzo podoba tylko trzeba mieć trochę czasu żeby znaleźć odpowiedź na nurtujące nas pytanie. Mam nadzieję że moderator mnie nie wywali na zbity pysk to jest tylko moja sugestia. Forum jest rzeczą niezbędną dla posiadaczy samochodów. Wcześniej byłem właścicielem Fiata Tempry i korzystałem z forum . http://forum.tempra.org/. Nadmieniłem te forum bo chciałbym zasugerować jak można podzielić tematy. Jest łatwiej coś znaleźć niż wszystko w jednym ciągu. WSZYSCY WIEMY ŻE NURTUJĄCY NAS TEMAT RÓŻNIE NAZYWAMY I CIĘŻKO JEST ZNALEŹĆ W WYSZUKIWARCE. Podam tematy na forum tempry

Mechanika TEMAT GŁÓWNY
podtematy
Blachy, drzwi, szyby, zderzaki, wycieraczki i inne,
Silnik i jego osprzęt mechaniczny, układ wydechowy,
Skrzynia biegów i układ przeniesienia napędu,
Układ chłodzenia i klimatyzacji,
Układ hamulcowy,
Układ kierowniczy,
Zawieszenie

Elektryka i Elektronika TEMAT GŁÓWNY
podtematy
Akumulator, alternator, rozrusznik,
Car Audio / CB Radio / Alarmy,
Ogrzewanie i wentylacja,
Tablica wskaźników i układ kontrolny,
Układy elektryczne osprzętu i urządzeń,
Układ zapłonowy, układ zasilania paliwem, osprzęt silnika

Chodzi mi o to że tematy w dziale technicznym mają 90 stron. Mnie interesuje np. alternator nie każdy nazywa temat tak jak szuka wyszukiwarka i muszę przejrzeć 90 stron w poszukiwaniu tego tematu. Ale jeżeli byłby założony temat np alternator rozrusznik to muszę przejrzeć dużo mniej tematów nawet jeżeli są źle zatytułowane w odpowiednim pododziale .

PROSZĘ TEŻ O WYPOWIEDŹ FORUMOWICZÓW CO O TYM SĄDZĄ

Oczywiście tematy są do ustalenia między nami i moderatorem, którzy korzystają z tego rorum. Oczywiście jak moderator się zgodzi.
Bez obrazy dla moderatora o te pytanie

Anonymous - 06-06-2010, 15:06

Z całym szacunkiem, ale jesteś świeżym użytkownikiem forum i zamiast przyzwyczajać się do układu forum proponujesz zmiany rodem z forum samochodów, na którym spędziłeś zapewne dłuższy okres czasu. Druga sprawa - ten temat powinien powstać w dziale 'Ogłoszenia i Problemy', ew. w temacie 'Zmiany na forum'.

Pozdrawiam

Adam1971 - 06-06-2010, 15:27

Bez urazy dla wszystkich. To było tylko takie zapytanie.

Jest to kwestia przyzwyczajenia.

Można usunąć ten temat bo rzeczywiście głupie to pytanie było.

Hubeeert - 06-06-2010, 18:09

To się da zrobić - pytanie kto to zrobi i kto tego pilnował będzie. Z całym szacunkiem, ale nie sądzę, żeby forum Tempry było bardzo duże. I dlatego łatwiej było to zrobić.