Lancer Ogólne - Centralny zamek na pilot...
Anonymous - 03-10-2006, 12:33 Temat postu: Centralny zamek na pilot... Witam mitsumaniaków ostatnio postanowiłem ze chce sobie troche ułatwić życie i chciał bym zamontowac sterowanie centralnego zamka z pilota tylko teraz moje pytania :
jak to wogóle zrobic przegladałem aukcje jest wiele uniwersalnych sterowników - zasilanie - (+12V)
- zamknij - (masa 200mA)
- otwórz - (masa 200mA)
czy takie cos ma prawo działać?? mam lancerka kombi z 93r z oryginalnym centralnym
Z góry dzieki za jaką kolwiek pomoc
Pozdrawiam
ryzy
Anonymous - 03-10-2006, 12:51
Hm, ja w moim autku zalozylem od razu centralny+alarm, sterowanie w coltcie z tego co pamietam jest masą (wiec moze w innych mitsubishi tak samo?), jednakze, gdyby bylo sterowanie pradem, to nie ma problemu - montuje sie taki maly (wart 15zl?) inwerter, ktory to zamienia.
M.
Anonymous - 03-10-2006, 13:01
Ja podobnie kupiłem takie coś z dwoma pilotami i zamontowałem pod deską na wprost kierownicy ( sterowanie odbywa się u mnie przez podanie masy na odpowiedni kabelek siłownika master- przednie drzwi ) cały układ logiczny - ten fabryczny- również bynajmniej u mnie siedzi przy lewym słupku ( przednim) dość głęboko za wiązkami ale można się do niego bez większych problemów dostać - układzik działa bezbłędnie już 1,5 roku nawet można powiedzieć że zapomniałem o zamkach i wtykaniu do nich klucza
Anonymous - 04-10-2006, 14:31
Jaki jest koszt założenia central?
Anonymous - 04-10-2006, 14:54
Zalezy, czy masz silowniki w aucie. ja np. mialem silowniki w moim colcie (z obu stron), wiec u mnie koszt zamontowania centralnego wynioslby jakies 150zl, a ze zalozylem jeszcze do tego alarm, to wynioslo mnie to jakies 280zl z czujnikami dwoma ruchu i syreną.
Anonymous - 04-10-2006, 14:54
Tyle ile elementy (automat- odbiornik z pilotami) rezta to jakieś max 1,5 godz. własnego czasu
Anonymous - 04-10-2006, 15:19
siłowniki mam bo na kluczyk działa jednak na pilota jest dużo wygodniej.
Więc to pewnie kolejna rzecz w kolejce którą muszę zrobić w miśku. Cos mi ta kolejka nie ubywa bo brak części. Ma ktos nr do Japaneze? wysłałem mu maila ale nie odpowiedział. Jak ktoś ma to proszę podać na priv będe wdzięczny
Anonymous - 04-10-2006, 16:24
Ficu - taki zestaw mozesz na allegro kupic i w sumie sam zamontowac. Problem jest tylko, jesli to jest alarm - powinienes miec wtedy na nim podbite, ze Ci autoryzowany przedstawiciel podlaczyl go.
Anonymous - 04-10-2006, 17:11
alarmu raczej nie potrzebuje, uważam że jest mało skuteczny a tylko jet kolejna rzecz która może się psuć i piszczeć po nocy
BUBU - 04-10-2006, 20:19
Powiem tak , mnie w zeszłym roku kupno i montaż najprostszego pilota(bez bajerów typu samodomykanie szyb itp.)w firmie zajmującej się alarmami kosztował 160 PLN
Do tego dostałem oczywiście gwarancję na pilota i montaż .
Dla tego myślę że nie warto bawić się samemu a zlecić montaż fachowcom.
Dodam że zwykle mają dość duży wybór marek i modeli.
Pozdrowienia
Anonymous - 04-10-2006, 21:18
Mozna, ale ja bym wzial z alarmem - koszt o 70zl wiekszy? A zawsze cos tam mrugnie i potencjalnego zlodzieja odstraszy. Kup sobie bez czujnikow ruchu, to nie bedzie Ci po nocach wrzeszczec, no chyba, ze ktos drzwi otworzy, ale przeciez o to chodzi, no nie?
BUBU - 04-10-2006, 21:52
Majki jak już zakładać to immobilizer , a z tym wrzeszczeniem po nocach to masz rację (jeszcze jakiś sąsiad czymś w autko przy....... )ostatnio jednemu gościowi prawie przez całą noc wył , cud że jeszcze rano był cały , sam miałem ochotę czymś walnąć.
Prawda jest taka że jeżeli się w nocy włączy komuś alarm , to nikt nie myśli że to włamanie tylko że znowu komuś coś się w elektryce pochrzaniło. Niestety ale panuje w narodzie znieczulica.
Pozdrowienia
Anonymous - 05-10-2006, 09:38
Immobilizer to przeciez jest w kluczyku juz montowany fabrycznie?
A w moim alarmie jest jeszcze dodatkowo 'ukryty przycisk', ktory musze nacisnac jak chce odpalic autko
BUBU - 05-10-2006, 14:10
majki napisał/a: | Immobilizer to przeciez jest w kluczyku juz montowany fabrycznie?
|
Majki nie w każdym,u mnie był montowany dodatkowo.
Przy kluczyku mam taką czarną podłużną kostkę , którą muszę przyłożyć do kółeczka z migającą czerwoną diodą (u mnie znajduje się na desce nad przełącznikiem awaryjnych)
Pozdrowienia
Anonymous - 12-11-2006, 05:43
Ryzy - wiem , że problem trochę stary ale może Ci się jeszcze przyda lub komuś innemu
Ja samodzielnie montowałem sterowanie pilotem fabrycznego centralnego co prawda w moim Świstaku a nie Mitsu ale myślę - zasady są podobne. Po pierwsze zakupiłem najprostszy alarm ze sterowaniem centralnego zamka z pilota w All-Maxie ( polecam firmę bo ma wyroby dobrej jakości i fajne piloty - sterowanie zarówno + jak i - ). Zdjąłem tapicerkę z drzwi od kierowcy i obejrzałem sobie , które kable odpowiadają za sterowanie centralnym zamkiem ( kolory odchodzących od siłownika ). Ze schematu otrzymanego z All-Maxa wyczytałem , które kabelki sterują centralnym. Żeby nie bawić się w drzwiach przeciąłem kabelki od centralnego podpięte na szynie pod deską i wlutowałem kabelki od sterowania centralki z pilota (metodą prób i błędów ustaliłem które należy ze sobą połączyć ). Centralkę wraz z anteną podwiesiłem głęboko od tyłu deski. Prąd do centralki wziąłem z kostki od radia. Działa już ponad 2 lata bez zarzutu a klucze prawie zardzewiały. Czas pracy ok. 40 minut. Zaznaczam , że jestem laikiem. Jeśli masz jakieś pytnia jestem do dyspozycji.
|
|
|