To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Jak zabijacie komary ?

HouseM - 09-06-2010, 21:29
Temat postu: Jak zabijacie komary ?
Mieszkam na skraju lasu , 150 metrów od wielkiego rowu z wodą i od 3 dni normalnie nie mogę żyć w domu wieczorami. Jakieś komary mutanty się wykluły tym razem (popowodziowe zapewne)
Kupiłem , świece anty komarowe, kupiłem jakąś taką magiczną lampę co świeci na niebiesko i ma razić te małe paskudztwa prądem.
NIC NIE DZIAŁA

Komary najnormalniej ignorują tę broń masowej zagłady ,w którą się wyposażyłem .
Najlepiej to jeszcze działa taki elektryczny bajer do kontaktu co się takie dziwne różowe tabletki do tego wkłada Raid. Ale rano budzę się od tego tak za przeproszeniem naćpany ,że przez 3 godziny od śniadania dochodzę do siebie.

Pomocy drodzy Mitsumaniacy !

Anonymous - 09-06-2010, 21:33

uzywaj takiego elektrycznego raida tylko wietrz pomieszczenie lub zostaw otwarte okno,
te raidy sa najlepsze :wink:

Marcin-Krak - 09-06-2010, 22:56

Ja jestem na te wszystkie ustrojstwa uczulony - dlatego na okno zamontowałem dziś siatkę przeciw owadom siedzę właśnie przy otwartym oknie i nic mi nie wpada do mieszkania.
Gorzej było na rowerze przed chwilą ;) Koszmar :roll:
W każdym razie na następne okna jeśli bym miał zakładać - to kupuję samą wąską "taśmę rzepową" i jakieś firanki w szmateksie :twisted:

luckyluck - 09-06-2010, 23:05

arturro napisał/a:
uzywaj takiego elektrycznego raida tylko wietrz pomieszczenie lub zostaw otwarte okno,
te raidy sa najlepsze :wink:

Potwierdzam skuteczność. Raid Electric jest najlepszy. Wytłucze wszystko co lata w pokoju... :D
Na początku miałem trochę obaw czy się rano obudzę bez bólu głowy ale okazało się, że w ogóle nie oddziałuje na człowieka. Polecam... 8)

Marcin-Krak - 09-06-2010, 23:07

luckyluck napisał/a:
Raid Electric jest najlepszy.

Wydziela to to jakikolwiek zapach :?:

xjacobs - 09-06-2010, 23:09

a ja żyję na mazurach ponad 19 lat i nigdy nie stosowałem żadnego ustrojstwa na komary... i żyję! :D
luckyluck - 09-06-2010, 23:13

Marcin-Krak napisał/a:
luckyluck napisał/a:
Raid Electric jest najlepszy.

Wydziela to to jakikolwiek zapach :?:

Żadnego.
Dodam jeszcze, że są dwa Raidy. Jeden na płytki (tego używam) i drugi na buteleczki z płynem, które działają podobnie jak Brise Electric. Ten drugi może wydzielać zapach.

j-rules - 10-06-2010, 00:11

zdecydowanie moskitiery sa najlepsze. Do kupienia w sklepach typu nomi za grosze, a spac mozna z otwartym oknem :) Natomiast do ognisk, grillow no to tylko off super maxi deluxe hiper efekt itd. Czyli jak najmocniejszy.. U mnie tez masarka, mam 100 metrow do potoku, po powodziach tego dziadostwa jest mnostwo w naszym ogrodku.
Slyszalem ze solidarnym spolecznym nękaniem urzedu gminy/miasta mozna w koncu sie doczekac akcji rozpylania jakiegos morderczego ekstraktu ktory ma w duzym stopniu zlikwidowac kolonie.

HouseM - 10-06-2010, 00:12

No właśnie mam ten Raid Electric. Jakaś "wypasiona" wersja bo mogę wkręcić buteleczkę (śmierdzi potwornie) lub taki papierowy kwadracik.
Problem w tym ,że teraz w Krakowie upały są po 35stopni i nie zapowiada się nic mniej. Sypialnie mam pod dachem więc klimatyzacja działa non stop = zamknięte szczelnie okna przez całą noc.
Paskudniki wlatują gdzieś piętro niżej albo przez wentylacje bo innego pomysłu nie mam.
W każdym razie ten Raid mimo ,że skuteczny to chyba mnie też powoli uśmierca.

Słyszałem ,że są jakieś roślinki (krzewy) ,które naturalnie odpychają wszelkie owady. Jutro planuje małą przebudowę ogródka więc może zamiast planowanych iglaków posadził bym coś anty-komarowego . Słyszał ktoś z was o takich roślinach ?

rosomak1983 - 10-06-2010, 01:19

No własnie te komary przeginaja. Ale widze ze w całej Polsce plaga :roll:
off i fenistil comatrol na topie

gulgulq - 10-06-2010, 06:32

podobno z roślin to pomidory odstraszają
Anonymous - 10-06-2010, 07:24

HouseM napisał/a:
Słyszał ktoś z was o takich roślinach ?
potoczna nazwa tych roślin to ,,bagno,, :lol: ,przynajmniej tak to określają na wschód od Wisły, co do działania efekt nie jest powalający chyba ,że ustawisz na parapecie 100 doniczek
HouseM - 10-06-2010, 10:44

Posadze tego nawet i 200 jak będzie trzeba :D wzdłóż ogrodzenia
Jadę właśnie do ogrodniczego. Dzięki za informacje przynajmniej wiem teraz o jakiego krzaka pytać :badgrin:

Marcin-Krak - 10-06-2010, 11:52

dager napisał/a:
potoczna nazwa tych roślin to ,,bagno,, :lol: ,przynajmniej tak to określają na wschód od Wisły, co do działania efekt nie jest powalający chyba ,że ustawisz na parapecie 100 doniczek

Nad morzem tez taka nazwa funkcjonuje ;) Pod namiotami jak byliśmy to się tym poobwieszaliśmy i w sumie jakby komarów faktycznie było mniej :wink:

HouseM, , to co robisz sobie bagno w ogrodzie :?: Ciekawe czy to można dostać ot tak - jak coś to pisz - może i ja się zastanowię. To w sumie taki oryginalny iglak :biggrin:

pamar - 10-06-2010, 12:06

xjacobs napisał/a:
nigdy nie stosowałem żadnego ustrojstwa na komary... i żyję! :D

Jak ja się cieszę, myślałem, że jestem sam na tym ziemskim padole :mrgreen: Komary mam w głębokim poważaniu... ja ich nie lubię i one mnie też :wink:
xjacobs a może my jakieś wampiry jesteśmy? ;)