[92-96]Galant E5xA - [E54A 2.0 V6] Wiązka elektryczna
DarknesS - 11-06-2010, 21:54 Temat postu: [E54A 2.0 V6] Wiązka elektryczna Witam,
dzisiaj szperając pod maską znalazłem przy przednich lampach (po obu stronach) dziwne wtyczki... nie są podłączone. Co to może być? Zarówno przy prawej jak i lewej stronie znajdują się takie wtyczki lecz z pewną różnicą. Po stronie kierowcy jedna wtyczka pasuje do drugiej zaś po stronie pasażera jest tylko żeńska odmiana takiej wtyczki ( no chyba, że gdzieś się zawieruszyła w tym gąszczy kabli).
Ktoś wie do czego one są?
strona kierowcy
strona pasażera
szpala85 - 11-06-2010, 22:41
to od strony kierowcy to są kostki od sygnału dźwiękowego ..... złącz je razem i nie ruszaj
a ta od strony pasażera to zapewne od jakiś halogenów ( u mnie też jest taka kostka ) poza tymi co mamy w zderzaku na dole i taka kostka jest też po stronie kierowcy .... musisz sie dobrze przyjrzeć ..... radze ci to zostawić
DarknesS - 11-06-2010, 23:05
hmmm ale klakson działa halogeny także
szpala85 - 11-06-2010, 23:22
u mnie jest tak : te kostki na pierwszym zdjęciu jak się je rozepnie to klakson nie działa ( jak kupowałem gala to właścicielka powiedziała mi że klakson nie działa bo został zalany płynem do sprysków ) po otwarciu maski zauważyłem właśnie te dwie kostki ( męska i żeńska ) połączyłem je i eureka klakson zaczął trąbić ...
a to drugie jest po obu stronach i tak mi się wydaje że jest od jakiś dodatkowych holegenów bo u mnie te w zderzaku też działają ..
powiem ci tak ... kiedyś też próbowałem do tego dojść ale poddałem się ... pewnie nikt z nas nigdy się nie dowie do czego są te większe kostki
DarknesS - 11-06-2010, 23:50
szpala85 napisał/a: | powiem ci tak ... kiedyś też próbowałem do tego dojść ale poddałem się ... pewnie nikt z nas nigdy się nie dowie do czego są te większe kostki |
Hmmm a może to są wiązki pod spryskiwacz dla reflektorów?
szpala85 - 12-06-2010, 00:02
DarknesS,
kto to wie ..... ale chyba nie bo w tych galach spryskiwacz wystaje i doprowadzona jest do niego tylko rurka ... wiem bo próbowałem takie coś zdemontować z innego gala i nie było tam nic podłączone
luki_84 - 12-06-2010, 07:38
A masz regulację wysokości świecenia reflektorów?
Jeśli nie to może być od silniczków=ja nie mam więc strzelam
OT. To się nazywają "sterylne warunki pracy" Dobrze widzę? To lateksowe rękawiczki
szpala85 - 12-06-2010, 12:11
luki_84 napisał/a: | A masz regulację wysokości świecenia reflektorów?
Jeśli nie to może być od silniczków=ja nie mam więc strzelam |
strzelasz
do regulacji świateł jest biała podłużna wtyczka z kolorowymi kabelkami
[ Dodano: 12-06-2010, 12:13 ]
luki_84 napisał/a: | OT. To się nazywają "sterylne warunki pracy" Dobrze widzę? To lateksowe rękawiczki |
ja mam zawsze uwalone ręce smarami i innymi specyfikami z silnika potem rozpuszczalnik i jazda .... a kolega elegancko w rękawiczkach " ginekologicznych"
DarknesS - 13-06-2010, 17:13
zbychu80 napisał/a: | OT. To się nazywają "sterylne warunki pracy" Dobrze widzę? To lateksowe rękawiczki |
Ba Musiałem później iść do dentysty więc nie chciałem brudzić rąk
A elektryka świateł działa Klakson również... już sam nie wiem co to może być
PiterK - 14-06-2010, 18:11
Też mam takie wtyczki. Może spryskiwacze reflektorów? U mnie nie działają bo pompka siadła i nie można dosta nigdzie. Ale chyba nie to bo po obu stronach , zostaja tylko swiatła przeciwmgielne zasilanie?
DarknesS - 14-06-2010, 23:07
PiterK napisał/a: | zostaja tylko swiatła przeciwmgielne zasilanie? |
Wszelkie możliwe światła działają Dzisiaj sprawdziłem i wiązka jest wychodzi z centralki w błotniku koło akumulatora. Nie wiem co to może być. W każdym razie nie znalazłem dla nich zastosowania
plecho1 - 15-06-2010, 08:05
A może od samopoziomowania przy ksenonach chociaż nie wiem jak taki układ działa
qattro18 - 15-06-2010, 20:52
Zbychu80 a czemu ma słuzyć ta instrukcja alarmu ?
DarknesS - 17-06-2010, 10:24
zbychu80 napisał/a: | Przecież dałem wam wyżej podpisane wszystkie kostki... |
Nie jestem w stanie odczytać która to kostka
|
|
|