Carisma - Techniczne - [Cari 1.9DI-D] Problemy przy podpalaniu rozgrzanego silnika
buncza - 13-06-2010, 18:33 Temat postu: [Cari 1.9DI-D] Problemy przy podpalaniu rozgrzanego silnika Witam,
Sprawa jest prosta.
Jak s± upały, a silnik jest rozgrzany zaczynaj± się problemy z odpaleniem (rozrusznik się kręci, ale nie zaskakuje). Dla ¶cisło¶ci. Problem powstaje w momencie, kiedy przedaję kilkana¶cie kilometrów i nagle zga¶nie mi silnik. Muszę odczekać jaki¶ czas (ok 10 min przy wyjętych kluczykach ze stacyjki) i dopiero udaje mi się odpalić silnik. Akumulator mam nowy. Często zdaża się tak, że silnik przygasa podczas ruszania, jak zd±że to szybko wciskam sprzęło i dodaje gazu na pobudzenie, ale reakcja jest bardzo długa i strasznie jest zamulony. Dopiero po jakim¶ czasie wszystko się normuje i jest OK.
Takie problem (jak wcze¶niej wspominałem) zdażaj± się tylko przy rozgrzanym silniku i w upalne dni.
Macie jakie¶ pomysły?
pawelsonx - 13-06-2010, 19:42
zmień tytuł
poza tym diagnoza komputerowa by sie przydała bo może jaki¶ czujnik padł.
slawek st - 13-06-2010, 19:47
U mnie też sie tak zaczynało, przyczyn± był jeden z wtryskiwaczy, trzeba go było regenerować.pozdr.
buncza - 17-06-2010, 21:44
a jest jaki¶ sposób na przeczyszczenie wtrysków (jaki¶ dodatek do ON - czy co¶ w tym stylu?), czy to raczej nie ma sensu?
|
|
|