Space Star Techniczne - [MSS DID] turbina?
torqual - 13-06-2010, 20:08 Temat postu: [MSS DID] turbina? Witam,
wczoraj zaskoczył mnie nowy dźwięk w moim SS-ie. Mianowicie podczas dodawania gazu, zamiast charakterystycznego świszczenia turbiny dał się słyszeć dźwięk, jakby powietrze gdzieś uciekało. Coś mniej więcej jakbym zwiększył o 2 stopnie moc nawiewu (oczywiście bez efektu zwiększenia dmuchania). Dodatkowo samochód zachowuje się tak jaby nie było doładowania - czyli jest słaby. Wydaje mi się, że turbina pracuje, bo przy obrotach poniżej 2k ją słychać, potem zagłusza ją silnik i ten dziwny szum, jakby powietrze zamiast do silnika leciało w powietrze . Taka jest moja diagnoza, ale jestem w tym temacie lajkonikiem. Na razie nie zaglądałem pod maskę, tak czy siak będę musiał jechać do mechanika, ale chciałbym się dowiedzieć od Was jakie są Wasze typy.
pozdrawiam
GP
robertdg - 13-06-2010, 20:39
Pekniety Intercooler, albo ktoras rura elastyczna.
Student - 13-06-2010, 21:28
Może spadła lub jest nieszczelność w róże która doprowadza powietrze do turbo, tylko że wtedy samochód jedzie jak w trybie serwisowym i nie ma siły.
torqual - 13-06-2010, 22:37
No właśnie słabo szedł. Pod górkę aż go zamulało. Spróbuję jutro zrobić oględziny, może coś mi się wyjaśni. Dzięki za sugestie
GP
|
|
|