Chcę kupić Galanta! - Galant GDI
Tomek - 14-06-2010, 22:25 Temat postu: Galant GDI Witam koledzy
Przymierzam się do zakupu jakiejś tańszej sztuki, co by z niej troche bajerów wyciągnąć.
Znalazłem tego GDI: http://www.otomoto.pl/ind...w&id=C13624293.
Co myślicie o tym egzepmlarzu. Sam mam swoje zdanie, ale chce poznać zdanie innych.
Ja sobie zdaje sprawe, że to jest jakiś trup, ale nie na silniku mi zależy.
Może go ktoś oglądał??
robertdg - 14-06-2010, 22:47
Jak na graty, czy to wyposażenia wnętrza, czy też pewne elementy zawiechy, zderzaki, błotniki, drzwi, felgi, maska z garbem , to sztuka warta uwagi, sam się nad nim zastanawiałem ponadto jest wyposażony w HC
fj_mike - 14-06-2010, 22:53
tomek84 napisał/a: | co by z niej troche bajerów wyciągnąć. |
Jakie bajery masz na myśli
Ten posiada podwójne halogeny no i maska z dużym garbem
Prawe nadkole tył wydaje się mieć delikatnie inny odcień, ale na tych zdjęciach nie widać za dobrze.
Tomek - 14-06-2010, 22:57
robertdg napisał/a: | sam się nad nim zastanawiałem ponadto jest wyposażony w HC |
to odpuść mi go, a HC masz u mnie po promocyjnej cenie, bo 2 nie potrzebuje
Rafal_Szczecin - 14-06-2010, 22:58
na czesci idealny...
fj_mike - 14-06-2010, 22:59
tomek84 napisał/a: | a HC masz u mnie po promocyjnej cenie |
Robert już ma HC
Tomek - 14-06-2010, 23:00
fj_mike napisał/a: | Robert już ma HC |
no to już mu nie potrzeba
a jakie bajery z niego mi potrzeba??
no właśnie maska z garbem, troche z wnętrza, troche z zawiechy na gorsze czasy
robertdg - 14-06-2010, 23:18
tomek84 napisał/a: | no to już mu nie potrzeba
| nie badz taki do przodu, bo zaraz wsiadam w lawete i sprzatne Ci go sprzed nosa i taką fige bedziesz mial jak chcesz to Ci maske z garbem oddam za 10% wartości auta - oczywiście Twojego
Ale żeby nie było, że ze mnie gbur, to Ci skrzynie dorzuce w gratisie i transport gratis
Tomek - 14-06-2010, 23:31
robertdg napisał/a: | nie badz taki do przodu, bo zaraz wsiadam w lawete i sprzatne Ci go sprzed nosa i taką fige bedziesz mial |
nie ten, będzie inny
robertdg napisał/a: | 10% wartości auta - oczywiście Twojego |
to bym musiał tyrać pół życia
robertdg - 14-06-2010, 23:42
tomek84, żartowałem, masz możliwość, to bierz, bo bez wiekszych problemów szybko Ci się zwróci w częściach, jezeli oczywiście masz gdzie i czas grzebać, ja mam inne wydatki i nie mogę sobie na obecną chwile pozwolić na czasowe zamrożenie pieniędzy, a znając życie, większość części chciałbym przyszykować na zapas do własnego auta (względnie mechaniczne podzespoły zawieszenia), może, jeżeli to byłaby V-ka to bym to przemyślał raz jeszcze.
Tomek - 14-06-2010, 23:51
robertdg napisał/a: | tomek84, żartowałem, |
nono, bo na zawał zejdę
robertdg napisał/a: | jeżeli to byłaby V-ka to bym to przemyślał raz jeszcze. |
jakby to była V-ka to już bym tam jechał
ale, że nie jest to się nie spieszę
poza tym pare kilometrów tam mam, a on pewnie nie jezdliwy jest, więc tylko laweta
póki co luźny temat, jutro pomyśle i zdecyduje
pozdro
Krzyzak - 15-06-2010, 07:21
ja bym wziął lewy przeciwmgłowy - pękł u mnie (ciepły klosz + kałuża...)
Tomek - 15-06-2010, 11:53
już sprzedany
widać wart ceny
a tak na przyszłość, czy w silnikach V6 i GDI jest taki sam osprzęt silnika, pompa wspomagania, klima itp??
robertdg - 15-06-2010, 12:42
Wedle manuala sa inne pompy wspomagania, pompa klimy raczej ta sama, jednakze byly chyba 2 albo 3 jej rodzaje, alternator wizualnie wygląda na taki sam, może sie różnić wydajnością pradową
sebo199 - 15-06-2010, 15:35
Alternator się różni na bank. Mój ma niskie ładowanie i się rozglądałem za używką. Do GDI ma inny symbol. GDI ma prąd łądowania 100A a V6 chyba 65A.
|
|
|