To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Małopolskie - zdechnięty pilot alarmu

gres - 15-06-2010, 15:13
Temat postu: zdechnięty pilot alarmu
mam problem bo już z rok temu zdechł mi pilot alarmu.
Coprawda mam zapasowy ale nie używam bo przy odrobinie pecha mogę nie wsiąść więcej do auta :D
Da się gdzieś dorobić pilota?
Nie wiem czy to ma znaczenie ale razem z alarmem domykają się szyby.
W sumie i tak chwilowo mam inne samochodowe wydatki , ale łudzę się ze będzie taki czas że nie będzie co naprawiać :)

mead - 15-06-2010, 16:19

dorobic sie da ale z oplacalnoscia tego moze byc gorzej. Mnie za dorobienie do alarmu silicon ktory kosztuje ~150 zl krzykneli 200 za pilota
Adaho_krak - 15-06-2010, 23:40

Dokładnie tak jak kolega mead, pisze dorobić się da ale drogo. Dorabia koleś na giełdzie na Balickiej w weekendy. Najlepsze wyjście z sytuacji kupić nowy sterownik identyczny jak posiadasz z dwoma pilotami i podmienić centralkę.
Krzyzak - 16-06-2010, 06:59

ja z alarmem dostałem 1 pilot
kiedyś mi upadł i się rozstroił (potem trymerkiem go dostroiłem, ale na jakiś czas musiałem alarm wyłączyć)

no i pogrzebałem w instrukcji, która mówiła jak zaprogramować dwa piloty w tym alarmie
potem zacząłem szukać, znalazłem oficjalnego przedstawiciela tych alarmów i zamówiłem oryginalnego pilota gdzieś z firmy z Krakowa - 35 albo 50 zł o ile dobrze pamiętam

HouseM - 17-06-2010, 11:24

Byłem właśnie u dwóch różnych speców od alarmów i między innymi zapytałem o Twój problem. Odpowiedź taka sama: "Panie jak to nie alarm fabryczny to się pilota nie dostraja tylko całą centralkę wymienia." Koszt centralki z pilotami, syreną itd od 80zł Koszt pilota uniwersalnego wraz z dostrojeniem 150zł w górę w zależności od systemu kodowania.
gres - 18-06-2010, 08:20

heh to kiepskawo. Muszę w takim razie gdzieś podjechać żeby obadali jaka centralka potrzebna . Tylko że ten jest fajny bo te okna się domykają a ja mam skleroze :)
Adaho_krak - 18-06-2010, 13:20

gres napisał/a:
Tylko że ten jest fajny bo te okna się domykają a ja mam skleroze

Okna to osobny moduł, nie ma nic wspólnego z wymianą centralki.

gres - 21-06-2010, 08:31

nawet jeśli odbywało się to tak że na pilocie mam tylko guzik do włączania alarmu i naciskając go zamykały się szyby?
plecho1 - 21-06-2010, 09:17

Tak to osobny modół. A tak z ciekawości :) jeśli masz centralny zamek to sprawdź czy masz domykanie z kluczyka, zamknij zamek i przytrzymaj kluczyk w pozycji zamkniętej kilka sekund.
gres - 02-07-2010, 12:13

w ramach zaspokojenia ciekawości - nie zamykają się :(