Małopolskie - zdechnięty pilot alarmu
gres - 15-06-2010, 15:13 Temat postu: zdechnięty pilot alarmu mam problem bo już z rok temu zdechł mi pilot alarmu.
Coprawda mam zapasowy ale nie używam bo przy odrobinie pecha mogę nie wsiąść więcej do auta
Da się gdzieś dorobić pilota?
Nie wiem czy to ma znaczenie ale razem z alarmem domykają się szyby.
W sumie i tak chwilowo mam inne samochodowe wydatki , ale łudzę się ze będzie taki czas że nie będzie co naprawiać
mead - 15-06-2010, 16:19
dorobic sie da ale z oplacalnoscia tego moze byc gorzej. Mnie za dorobienie do alarmu silicon ktory kosztuje ~150 zl krzykneli 200 za pilota
Adaho_krak - 15-06-2010, 23:40
Dokładnie tak jak kolega mead, pisze dorobić się da ale drogo. Dorabia koleś na giełdzie na Balickiej w weekendy. Najlepsze wyjście z sytuacji kupić nowy sterownik identyczny jak posiadasz z dwoma pilotami i podmienić centralkę.
Krzyzak - 16-06-2010, 06:59
ja z alarmem dostałem 1 pilot
kiedyś mi upadł i się rozstroił (potem trymerkiem go dostroiłem, ale na jakiś czas musiałem alarm wyłączyć)
no i pogrzebałem w instrukcji, która mówiła jak zaprogramować dwa piloty w tym alarmie
potem zacząłem szukać, znalazłem oficjalnego przedstawiciela tych alarmów i zamówiłem oryginalnego pilota gdzieś z firmy z Krakowa - 35 albo 50 zł o ile dobrze pamiętam
HouseM - 17-06-2010, 11:24
Byłem właśnie u dwóch różnych speców od alarmów i między innymi zapytałem o Twój problem. Odpowiedź taka sama: "Panie jak to nie alarm fabryczny to się pilota nie dostraja tylko całą centralkę wymienia." Koszt centralki z pilotami, syreną itd od 80zł Koszt pilota uniwersalnego wraz z dostrojeniem 150zł w górę w zależności od systemu kodowania.
gres - 18-06-2010, 08:20
heh to kiepskawo. Muszę w takim razie gdzieś podjechać żeby obadali jaka centralka potrzebna . Tylko że ten jest fajny bo te okna się domykają a ja mam skleroze
Adaho_krak - 18-06-2010, 13:20
gres napisał/a: | Tylko że ten jest fajny bo te okna się domykają a ja mam skleroze |
Okna to osobny moduł, nie ma nic wspólnego z wymianą centralki.
gres - 21-06-2010, 08:31
nawet jeśli odbywało się to tak że na pilocie mam tylko guzik do włączania alarmu i naciskając go zamykały się szyby?
plecho1 - 21-06-2010, 09:17
Tak to osobny modół. A tak z ciekawości jeśli masz centralny zamek to sprawdź czy masz domykanie z kluczyka, zamknij zamek i przytrzymaj kluczyk w pozycji zamkniętej kilka sekund.
gres - 02-07-2010, 12:13
w ramach zaspokojenia ciekawości - nie zamykają się
|
|
|