Nasze Miśki - poliftowy colcik z30
honor000027 - 16-06-2010, 19:14 Temat postu: poliftowy colcik z30 Za namową kolegi mkm z chęcią postanowiłem przedstawić Wam mojego colta.
Jest to czarny Colt z 95 konnym silnikiem o pojemności 1.3 3drzwiowy w wersji INFORM z początku 2009 roku.
wybrałem go ze względu na stosunek ceny do oferowanego wyposażenia - czyli klimy elektrycznych lusterek i szyb oraz silnika.
na początku naszej znajomości nie do końca pasowało mi (i do teraz nie pasuje) plastikowe wykończenie auta, wysoka pozycja za kierownicą-przy najniższym ustawieniu fotela, brak nadkoli i inne "cięcia budżetowe marki" to że po kilku miesiącach musiałem zawitać do serwisu aby wymienić jak się okazało wtryskiwacze... ale wszystko to ustępuje pod naporem plusów
po kilku miesiącach od nabycia auta znalazłem w końcu radio które mi odpowiadało - jest to pioneer deh 600bt do tego zamontowałem ze starej już corsy wzmacniacz JBL serii GTO + skrzynkę JBL'a też z serii GT-5 na dobrych kablach już znacznie lepiej jeździło się colcikiem kiedy dochodził mnie pomruk basu ze skrzynki (która odwrócona jest do środka auta)
częste mycie i zaprzyjaźnianie się z autem pomogło mi bardzo go polubić
po nabraniu otuchy zachciałem zmienić mu adidaski z seryjnych 195/55/15 na felgi marki ETA BETA z oponą YOKAHAMA AVS SPORT o rozmiarze 205/4017
po tej zmianie na dobre zakochałem się w aucie mimo tego że osiągi z tym kołem nie powalają na kolana i tak jestem z niego bardzo zadowolony.
niedawno udało mi się w nim wymienić seryjne sprężyny na zestaw EIBACH'a PRO KIT
po jego zaaplikowaniu atuo zmieniło wygląd ale co ważniejsze swoje właściwości jezdne
teraz czekam na dopływ dodatkowej gotówki i w planach mam obicie kierownicy skórą, głośniki do drzwi do przodu, przyciemnienie szyb I INNE... ale wszystko w swoim czasie
mam nadzieję że nie zanudziłem
pozdrawiam i szerokości
są to zdjęcia z seryjną sprężyną... jak będzie odpowiednia pogoda to umyję auto i wrzucę po 30 mm obniżeniu
mkm - 16-06-2010, 19:29 Temat postu: Re: poliftowy colcik z30
honor000027 napisał/a: |
mam nadzieję że nie zanudziłem
|
Nie zanudziles
Wrzuc jeszcze jakies zdjecia, bo patrzac po Forum to Twoj model "praktycznie nie wystepuje"
honor000027 - 19-06-2010, 00:10
aha dodam jeszcze (bo widziałem, że w niektórych "prezentacjach" było zamieszczone), że mam w aucie w tym OGROMNYM bagażniku antene sirio ml 145 i radio stabo xm 3003 (president johnny II asc na niemiecki rynek)
pozdrawiam
honor000027 - 04-07-2010, 21:12
tutaj mam kolejne 3 zdjęcia, wcześniejsze były efektem zabawy kolegi w fotoszopie dlatego były takie "niebieskie", teraz są to "oryginały"
pozdrawiam
Lindinho - 08-08-2010, 13:05
czy w Colcie Inform 1.1 jest podciągnięta instalacja do tweeterów tak jak np. w Lancerze, gdzie wystarczy tylko wpiąć głośniki? Jeśli tak, to jakie tweetery podpasują?
londolut - 08-08-2010, 13:43
Widziałem cię niedawno na ul Katowickiej w Rudzie Śląskiej
|
|
|