To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - poliftowy colcik z30

honor000027 - 16-06-2010, 19:14
Temat postu: poliftowy colcik z30
Za namową kolegi mkm z chęcią postanowiłem przedstawić Wam mojego colta.
Jest to czarny Colt z 95 konnym silnikiem o pojemności 1.3 3drzwiowy w wersji INFORM z początku 2009 roku.
wybrałem go ze względu na stosunek ceny do oferowanego wyposażenia - czyli klimy elektrycznych lusterek i szyb oraz silnika.
na początku naszej znajomości nie do końca pasowało mi (i do teraz nie pasuje) plastikowe wykończenie auta, wysoka pozycja za kierownicą-przy najniższym ustawieniu fotela, brak nadkoli i inne "cięcia budżetowe marki" to że po kilku miesiącach musiałem zawitać do serwisu aby wymienić jak się okazało wtryskiwacze... ale wszystko to ustępuje pod naporem plusów :)
po kilku miesiącach od nabycia auta znalazłem w końcu radio które mi odpowiadało - jest to pioneer deh 600bt do tego zamontowałem ze starej już corsy wzmacniacz JBL serii GTO + skrzynkę JBL'a też z serii GT-5 na dobrych kablach już znacznie lepiej jeździło się colcikiem kiedy dochodził mnie pomruk basu ze skrzynki (która odwrócona jest do środka auta)
częste mycie i zaprzyjaźnianie się z autem pomogło mi bardzo go polubić :)
po nabraniu otuchy zachciałem zmienić mu adidaski z seryjnych 195/55/15 na felgi marki ETA BETA z oponą YOKAHAMA AVS SPORT o rozmiarze 205/4017
po tej zmianie na dobre zakochałem się w aucie mimo tego że osiągi z tym kołem nie powalają na kolana i tak jestem z niego bardzo zadowolony.
niedawno udało mi się w nim wymienić seryjne sprężyny na zestaw EIBACH'a PRO KIT
po jego zaaplikowaniu atuo zmieniło wygląd ale co ważniejsze swoje właściwości jezdne
teraz czekam na dopływ dodatkowej gotówki i w planach mam obicie kierownicy skórą, głośniki do drzwi do przodu, przyciemnienie szyb I INNE... ale wszystko w swoim czasie
mam nadzieję że nie zanudziłem ;)
pozdrawiam i szerokości

są to zdjęcia z seryjną sprężyną... jak będzie odpowiednia pogoda to umyję auto i wrzucę po 30 mm obniżeniu :)

mkm - 16-06-2010, 19:29
Temat postu: Re: poliftowy colcik z30
honor000027 napisał/a:

mam nadzieję że nie zanudziłem ;)

Nie zanudziles :mrgreen:
Wrzuc jeszcze jakies zdjecia, bo patrzac po Forum to Twoj model "praktycznie nie wystepuje" :wink:

honor000027 - 19-06-2010, 00:10

aha dodam jeszcze (bo widziałem, że w niektórych "prezentacjach" było zamieszczone), że mam w aucie w tym OGROMNYM bagażniku :P antene sirio ml 145 i radio stabo xm 3003 (president johnny II asc na niemiecki rynek)
pozdrawiam

honor000027 - 04-07-2010, 21:12

tutaj mam kolejne 3 zdjęcia, wcześniejsze były efektem zabawy kolegi w fotoszopie dlatego były takie "niebieskie", teraz są to "oryginały" ;)
pozdrawiam

Lindinho - 08-08-2010, 13:05

czy w Colcie Inform 1.1 jest podciągnięta instalacja do tweeterów tak jak np. w Lancerze, gdzie wystarczy tylko wpiąć głośniki? Jeśli tak, to jakie tweetery podpasują?
londolut - 08-08-2010, 13:43

Widziałem cię niedawno na ul Katowickiej w Rudzie Śląskiej ;)