To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

L200 Techniczne od 2006r - Zaświeciła kontrolka Airbaga

fazacz - 17-06-2010, 08:03
Temat postu: Zaświeciła kontrolka Airbaga
Witam w dniu wczorajszym nagle bez żadnej przyczyny po przekręceniu kluczyka odpaleniu silnika nie zgasła KONTROLKA Airbaga :( spotkał się już ktoś z czymś podobnym ?? czy pozostało mi tylko i wyłącznie na serwis jechać :( buuuu
namotore - 17-06-2010, 10:10

to sie nazywa jakos zwijacz airbagu, chodzi o polaczenie elektryczne, ono siada. Jesli tylko nie odczepiales nic przy poduszkach i czujnikach przy fotelach to jest to to co wymienilem, mi zmienili na gwarancji. pozdro
fazacz - 17-06-2010, 13:45

Właśnie a można coś odpiąć przy fotelu wczoraj podnosiłem fotel kierowcy i coś szczeliło ale myślałem że to radio które mam tam schowane a później kontrolka zaczęła świecić :) a jak nie to zwijacz ciekawe ile mnie to będzie kosztować?
namotore - 17-06-2010, 14:23

jesli dobrze pamietam, mowili mi ze kolo tysiaca ten zwijacz z robocizna ale nie sprawdzalem, zrobili mi na gwarancji. Jesli odpiales pod fotelem to zepnij ponownie i jedz na wykasowanie bledu. Powinno wyjsc duzo taniej. pozdrawiam
fazacz - 18-06-2010, 10:14

Ciekawa obserwacja:
Dzisiaj zadzwoniłem do dwóch serwisów na terenie Krakowa RM Filipowicz i Moto Gabra...
Cena części ok 1200 złotych no ale z robocizną to w jednym 300 złotych w drugim 180 złotych.
Ciekawe skąd ta różnica ??

SeBOL - 26-06-2010, 08:32

Poszukaj na allegro ! kupiłem taśmę za 150zł !!
fazacz - 28-06-2010, 07:28

hmm no właśnie szukałem a że sprawa dość pilna bo za kilka dni na urlop jadę to niestety kupiłem w autoryzowanym sklepie :) starą rozebrałem i żeby za kawałek plastiku z taśmą tyle pieniędzy zdzierać. DRAMAT.
Kibloo - 12-07-2010, 11:13

fazacz napisał/a:
Ciekawa obserwacja:
Dzisiaj zadzwoniłem do dwóch serwisów na terenie Krakowa RM Filipowicz i Moto Gabra...
Cena części ok 1200 złotych no ale z robocizną to w jednym 300 złotych w drugim 180 złotych.
Ciekawe skąd ta różnica ??

może mają kłotnię małżeńską??? bo oba seriwsy sa wałsnościa jednego małżeństwa...