To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Lancer CB0 - Naprawa zderzaka - spawanie

DanielBogusz - 17-06-2010, 13:06
Temat postu: Naprawa zderzaka - spawanie
Witam. Jako, że od kupna samochodu minęło parę miesięcy, to zaniedbałem sprawę defektu, z którym był kupiony, mianowicie pęknięty przedni zderzak z prawej strony (od pasażera ). Lancer Kombi z 1998r, zderzak więc z miejscem na halogeny i w kolorze samochodu do tego. Szkoda go wywalać, a pęknięcie jest z 15cm od góry 10cm od prawego bogu. Orientuje się ktoś ile może kosztować spawanie takiego elementu, oraz jak to będzie wyglądało? Jeżdzę codziennie 200km, jak siętrafi nieuprzejmy policjant, to może dowód za to zabrać nawet
rosomak1983 - 17-06-2010, 13:54

40-50zł wg mojej wiedzy. Powiem Ci jednak ze 15 cm to nieco duzo :?
Bartek - 17-06-2010, 14:16

Jak ma być załatwione porządnie, nie będzie ani tanio, ani bez śladu. Przy porządnej naprawie w plastik wgrzewana jest siatka metalowa szerokości 4 cm, więc powstanie ślad od przegrzania lakieru min. tej szerokości. Cena usługi, jeżeli sam zdejmiesz i założysz zderzak, to myślę, że w 100 zł zamkniesz temat (nie napisałeś długości pęknięcia, która jest podstawą rozliczeń ;) )
DanielBogusz - 17-06-2010, 14:28

15cm to długość pęknięcia. No chyba, że kupił bym nowy zderzak ( używany), ale nawet jeśli i kolor bym dobrał to npewnie idealny też nie będzie..

[ Dodano: 09-03-2011, 20:17 ]
Sprawa rozwiązana....w końcu.Kupiłem identyko w kolorze za 100zł i to całkiem w dobrym stanie.