To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Małopolskie - polerowanie reflektora

torqual - 17-06-2010, 14:57
Temat postu: polerowanie reflektora
Witam,
czy orientuje się ktoś z Was, gdzie w Krakowie można przeprowadzić polerkę plastikowego klosza reflektora, bo mój misiek powoli ślepnie.
pozdrawiam
GP

Anonymous - 17-06-2010, 15:39

jesli z zewnatrz to moze sam sprobuj,
w google znajdziesz sporo przepisow na udana polerke.

Tomek - 17-06-2010, 15:59

przykład masz tutaj:

http://wasze.motofakty.pl...astikowego.html

potwierdzam, da się to zrobić samemu
parę lat temu robiliśmy to z kuzynem w jego Sigmie
oczywiście nie napisane, co oczywiste, że trzeba wyjąć lampę, na samochodzie to troche marnie robić
my to robiliśmy na stacjonarnej szlifierce z założonym filcem - lepiej niż wiertarka w ręku, ale jak nie dysponujesz czymś takim to też dasz rade, ale będziesz potrzebował wspólnika

[ Dodano: 17-06-2010, 16:12 ]
moim zdaniem papierem to najlepiej ręką
żmudna robota, długo trzeba nacierać, ręce odpadają, ale efekt daje pocieszenie

i poleruj po małym kawałki, często robiąc przerwy (mówie o jeździe filcem), bo jak przegrzejesz plastik to lampa do kosza

HouseM - 19-06-2010, 01:12

Dużo roboty nie ma. Jak wielkich rys nie masz to możesz spokojnie zacząć od papieru 1000 , potem 2000. Oczywiście papier lakierniczy wodny. Najłatwiej robi się to z wyjętą lampą nad miednicą z wodą i piwkiem leżącym na stole obok grilla :wink:
Dodaj parę "chlupnięć" płynu do mycia naczyń do tej wody ,wtedy zmniejszysz napięcie powierzchniowe na plastiku i robota bedzię szła dużo szybciej.
Potem pasta G3 albo tańsze rozwiązanie AUTOMAX (bez wosku !! ) i nawet ręcznie szmatką jak nie masz polerki dasz radę.
Zajęcie na popołudnie przy grillu w sam raz. Powodzenia.

wojtuh1 - 14-11-2010, 17:50

Witam!
Mam pytanie do Kolegów. Czy zabezpieczaliście jakoś reflektory po polerowaniu? Chodzi mi zabezpieczenie przed promieniami UV. Spotkałem się z opinią że po polerowaniu szybki poliwęglanowe dość szybko matowieją, brązowieją pod wpływem promieni UV.
Będę wdzięczny za opinie czy zabezpieczać a jeżeli tak to czym zabezpieczać.