Carisma - Techniczne - Słabe hamulce [Cari 1.6GL 98r]
gruku - 19-06-2010, 09:56 Temat postu: Słabe hamulce [Cari 1.6GL 98r] Mam takie pytanie do właścicieli Carismy przed liftem bez ABS czy u was też trzeba wcisnąć mocniej hamulec by dobrze hamował wcześniej jeździłem np nissanem micrą z 94 roku która nie miała ABS i wystarczyło lekko dotknąć hamulec a już zaczynał mocno hamować u mnie w carismie lekkie dotkniecie nie powoduje zbyt mocnego hamowania. Pozdrawiam
sylmak - 19-06-2010, 10:03
Może czas zajrzeć do klocków hamulcowych oraz sprawdzić grubość tarcz, możliwe że się kończą.
gruku - 19-06-2010, 10:28
Problem jest taki że klocki i tarcze były nowe zakładane rok temu i od początku tak było może bębny z tyłu?
siwek - 19-06-2010, 10:44
gruku, u mnie też tak jest... niestety...
Ale to raczej już tak jest w tych Cari. Wiele osób się skarży że są słabe hamulce a żeby mocniej przyhamować trzeba mocno wcisnąć hamulec...
adaśko - 22-06-2010, 00:38
siwek, zgadam się że cari maja hamulce do bani niestety jak wsiadam do renówki mojego ojca to nie zdążę ncisnąc pedału hamulca a juz autko stoi a cari niestety ma słabe bardzo hamulce
siwek - 22-06-2010, 07:39
adaśko napisał/a: | siwek, zgadam się że cari maja hamulce do bani niestety jak wsiadam do renówki mojego ojca to nie zdążę ncisnąc pedału hamulca a juz autko stoi a cari niestety ma słabe bardzo hamulce | tak samo jak jeździłem zastępczym Kangoo i Focusem... hamulce bez porównania lepsze
Plus jest taki że w Cari wciskając hamulec nie szarpiesz tylko delikatnie zwalniasz
|
|
|