Eclipse - Techniczne - [1G 90-94] rozrząd w eclipsie pomocy
darco24 - 19-06-2010, 12:46 Temat postu: [1G 90-94] rozrząd w eclipsie pomocy witam mam pytanko czy ktos ma rysunek ustawienia rozrządu do eclipse z 92 rok bardzo bym prosił
Kazber - 19-06-2010, 13:32
tu masz cały temat http://www.vfaq.com/mods/timingbelt-1G.html
tanaka - 19-06-2010, 15:49
a tu filmik http://www.youtube.com/watch?v=lRwecE8OOLU
verga - 21-06-2010, 18:53
Tylko pamiętaj o wsadzeniu śrubokręta z tyłu silnika. nawet jak ustawisz rozrząd na znacznikach to i tak wałek wyważający podpięty pod pompę oleju ma przełożenie 1 do 3 więc co trzecie ustawienie na znacznik będziesz miał dobrze ustawiony.
Ja trzy razy składałem i rozbierałem rozrząd zanim doczytałem ten niuans
Janko - 09-08-2010, 20:36
Witam wszystkich.
Mam problem z moim Miśkiem.
Dałem go do mechanika by wymienił mi pasek rozrządu i napinacz , zrobił to ale autko nie chodzi tak samo jak przed wymianą.
Przed wymiana, przy odpalaniu obroty wzrastały do 1500 obr po czym po chwili spadały do około 1000, i płynnie chodziło.
Po wymianie paska rozrządu przy odpalaniu obroty skaczą od 800 do 1100, i lekko nim szarpie.
Przy wciskaniu sprzęgła , obroty spadają do około 500 obrotów , i szarpie autem.
Czy wie ktoś , czym to może być spowodowane?
robertdg - 09-08-2010, 20:40
Pewnie wina lezy po stronie mechanika, albo czegos nie podpial, albo sie pomylil przy montażu
Janko - 09-08-2010, 21:13
To wiem , ale teraz domyślaj się co
Chyba trzeba do elektryka zajechać
robertdg - 09-08-2010, 21:43
Raczej na poprawke do mechanika który to robił.
Adaho_krak - 09-08-2010, 21:50
robertdg napisał/a: | Raczej na poprawke do mechanika który to robił. |
Zanim pojedziesz do mechanika zrób tak :
1. Odepnij akumulator na 1 min.
2. Podepnij go ponownie.
3. Odpal samochód i zostaw nie dotykając nie do chwili włączenia się wentylatora chłodnicy.
Jeśli to nie pomoże to jedź do mechanika.
zenek_bb - 09-08-2010, 23:42
Adamowi chodzi o naukę silnika wolnych obrotów bo mechanik odpiął akumulator (nie wiem po co). Jeżeli rozrząd jest źle założony telepało by autem, kasłał by i nie miał mocy. Jeżeli moc jest ok, spalanie też, i silnikiem nie szarpie podczas normalnej pracy to nie wina rozrządu ani mechanika, po prostu nie wiedział że odłączenie akumulatora w Eclipse to konieczność wtórnej nauki wolnych obrotów. Po krótce to wygląda jak Adaho napisał, tylko zapomniał dodać, że robisz to na całkiem zimnym silniku na przykład po nocy. Jak podepniesz klemę spowrotem i odpalisz to nie ruszasz kierownicą ani światłami ani niczym, najlepiej stój przy silniku i patrz kiedy się włączy wentylator. Wtedy czekasz aż wentylator się wyłączy, gasisz silnik i już powinno być wszystko ok
Janko - 11-08-2010, 09:07
Dziękuje za pomoc.
Odłączyłem akumulator tak jak doradziliście , ale to nie pomogło.
Teraz już nawet nie chce na wolnych obrotach chodzić, gaśnie od razu
Autko zawiozłem z powrotem do mechanika , żeby robił rozrząd jeszcze raz.
tomaszhereda - 19-11-2012, 18:50 Temat postu: Szarpanie przy 60 km/h Wymieniłem rozrząd i niby zablokowałem z tyłu silnika śrubokrętem ale chyba był za krótki i szarpie przy 60 km/h Czyli musze rozebrać jeszcze raz rozrząd ? Albo nawet 2 razy jezeli przełożenie jest 1 do 3 ? ??
wojtas gst - 20-11-2012, 09:06
tomaszhereda, jezeli nie radzisz sobie z wymianą rozrzadu to lepiej oddaj to komus do zrobienia, zamiast robic to metoda prob i bledow..
bo zaraz zamiast rozbierania rozrządu, będziesz silnik rozbierac
tomaszhereda - 20-11-2012, 10:05
Chętnie bym oddał auto do mechanika ale wszyscy w okolicy to partacze albo "złodzieje" a w zasadzie wszystko sam robię w aucie tylko rozrząd trochę trudniejszy w zrobieniu niż w Puncie Nie ma żadnej rady jak to sprytnie ustawić żeby nie rozbierać kilka razy ?
rosomak1983 - 20-11-2012, 16:46
Ale chodzi Ci o te wałki balansowe bo rozrzad bez tego kiczu w 4g63 jest banalny.
Ja robie to tak;
Na górze ustawiam znaki i na dole.Spinam sciskami pasek do górnych kół rozrzadu, nastepnie napinam rolke tak zeby zawleczke napinacza dało sie wyciagnac i włozyc palcami. (ma wtedy odpowiednie wysuniecie zgodne z zakresem z manuala- mierzyłem)
Wtedy dokrecam role na tym napieciu i błala. Obkrecam itp sprawdzam, ma byc ok.
Niewiem tylko jak te wałki moga to skoplikowac bo nigdy nie miałem takowych
|
|
|