Chcę Kupić Pajero - Pajero III - manual czy automat
toldi - 22-06-2010, 14:10 Temat postu: Pajero III - manual czy automat Chcę kupić takie autko ale nie wiem z jaką skrzynią wybrać, która jest mniej zawodna no i przez z która autko bezpiecznie kupić.
Morox - 22-06-2010, 19:30
Witaj oto link
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=35033
chyba wszystko w temacie
zbyszekm2 - 01-07-2010, 00:02 Temat postu: Re: Pajero III - manual czy automat
toldi napisał/a: | Chcę kupić takie autko ale nie wiem z jaką skrzynią wybrać, która jest mniej zawodna no i przez z która autko bezpiecznie kupić. |
Czy coś jest zawodne lub nie i tak zależy od ciebie lub poprzedniego właściciela. Ale automat jest dużo lepszy pod każdym względem.
stegano - 02-07-2010, 09:20
Zbyszek przekonaj mnie do automatu bo w przyszlym roku zbieram sie do zakupu PIII
toldi - 06-07-2010, 11:33 Temat postu: Re: Pajero III - manual czy automat
zbyszekm2 napisał/a: |
Czy coś jest zawodne lub nie i tak zależy od ciebie lub poprzedniego właściciela. Ale automat jest dużo lepszy pod każdym względem. |
oki, ale kupując używane autko nie ma sie pewności jak je poprzedni własciciel uzywal, wiec może pod wzgledem awaryjności i potem napraw która skrzynia jest lepsza?
zbyszekm2 - 06-07-2010, 11:57
lepsza jest automatyczna
Szyszkowa - 07-07-2010, 07:11 Temat postu: Re: Pajero III - manual czy automat
toldi napisał/a: |
oki, ale kupując używane autko nie ma sie pewności jak je poprzedni własciciel uzywal, wiec może pod wzgledem awaryjności i potem napraw która skrzynia jest lepsza? |
Przed kupnem podepnij do komputera, sprawdź stan oleju, przejedź się. Skrzynia nie pada ot tak, nagle, wcześniej są różne symptomy. Zwróć uwagę czy nie przeciąga biegów, czy nic nie stuka, czy redukuje bez szarpnięć itp. Zminimalizujesz wówczas ryzyko kupienia dobitego sprzętu.
Co do awaryjności i napraw- generalnie jest bezawaryjna, o ile dbasz o dobrą wymianę oleju-chyba, że jednak coś się zdarzy...:)
W przypadku skrzyni korzystniejsza finansowo może okazać się wymiana na nową niż naprawa (w ASO usunięcie awarii (elektrozawory i tarczki) wyceniają na chyba 34 tys...). Poza ASO zdecydowanie mniej- ale i tak pozostaje problem zakupu części i samej naprawy- nie każdy umie naprawić Pajero (nawet jeśli wcześniej zapewniał- piszę to na podstawie autopsji ).
|
|
|