[XX-92]Colt C50 i starsze - urwaly mi sie kabelki od sondy
szpala85 - 04-10-2006, 13:42 Temat postu: urwaly mi sie kabelki od sondy otwieram maske , patrze a tu kabelki jakies wisza , oczywiscie szybko skumalem ze to od sondy lambda , teraz nie wiem czy lutowac to wszystko (bo urwaly sie przy sodzie) , kupic nowa sonde oryginalna (pewnie kosztuje troche siana) , kupic na allegro ta uniwersalna (4-przewodowa) , czy tez nic nie robic i zostawic to takie urwane (czy ta sonda wogole do czegos sluzy w tych coltach , jezdzi dalej tak samo jak jezdzil nie zauwazylem nic podejzanego )
co radzicie ?
tomusn - 04-10-2006, 14:07
szpala85 napisał/a: | (czy ta sonda wogole do czegos sluzy w tych coltach , jezdzi dalej tak samo jak jezdzil nie zauwazylem nic podejzanego ) |
zatyka dziurę w kolektorze wydechowym, żeby spaliny wylatywały tyłem a nie pod maskę, bo wtedy np. regulacja wolnych obrotów by była uciążliwa
jak założyli to w jakimś celu, generalnie nie odczujesz, może się zmienić spalanie. Komputer się dowie i jak zobaczy płaska linię, będzie dodawał paliwka.
Anonymous - 04-10-2006, 14:10
szpala85 napisał/a: | (czy ta sonda wogole do czegos sluzy w tych coltach , jezdzi dalej tak samo jak jezdzil nie zauwazylem nic podejzanego ) |
widocznie ta byla juz uszkodzona (dawala zle odczyty) zanim kable sie urwaly.
brak odczytow sondy lambda powoduje lekkie falowanie obrotow i zwiekszone spalanie
Bartek - 04-10-2006, 14:43
szpala85 napisał/a: | kupic nowa sonde oryginalna (pewnie kosztuje troche siana) , kupic na allegro ta uniwersalna (4-przewodowa) , |
Kupić sonde Walkera lub NTK uniwersalną, 4-przewodową, bez flanszy. Założyć, połączyć kabelki i cieszyć się
Przestrzegam przed tanimi sondami z Allegro - straszny szmelc sprzedają
josie - 04-10-2006, 15:38
Bartek napisał/a: | Przestrzegam przed tanimi sondami z Allegro - straszny szmelc sprzedają |
Jeden gość sprzedaje też NTK - lekko poniżej 100zł
szpala85 - 05-10-2006, 12:22
adams12 napisał/a: | widocznie ta byla juz uszkodzona (dawala zle odczyty) zanim kable sie urwaly.
brak odczytow sondy lambda powoduje lekkie falowanie obrotow i zwiekszone spalanie |
bardzo prawdopodobne ze byla juz wypalona wczesniej , tak czy siak trzeba to wymienic na nowe bo nie moge patrzec jak te kabelki wisza
Wogóle w mnie w Jeleniej benzyna 95 jest za 3.89 zł (98--- 4,17 zł) , tak jak Disel , bardzo dobrze niech tanieje jeszcze bedzie wiecej jazdy
kruca ten ziomek na allegro sprzedaje sondy
http://moto.allegro.pl/it...niwersalna.html
myslicie ze sprzedaje uzywane, czy podroby jakies ? bo jakos tanio jak za sonde ? (200 zł ,a 88 zł
)
Anonymous - 11-10-2006, 19:57
Witam
Padła mi sonda lambda w CA0 i muszę zakupić nową. Czy taka http://moto.allegro.pl/it...iwersalna_.html moze byc? W tym wątku padło już to pytanie Czy to jakieś niewiadomo co i nie warto tego kupować? Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam
Krzyzak - 11-10-2006, 20:19
Bartek napisał/a: | Kupić sonde Walkera lub NTK uniwersalną, 4-przewodową, bez flanszy. Założyć, połączyć kabelki i cieszyć się |
Bartek - 11-10-2006, 22:13
josie napisał/a: | Bartek napisał/a: | Przestrzegam przed tanimi sondami z Allegro - straszny szmelc sprzedają |
Jeden gość sprzedaje też NTK - lekko poniżej 100zł |
Nie wiem - mam złe doświadczenia z bOSHAmi......
Anonymous - 11-10-2006, 23:14
Pawian napisał/a: | Witam
Padła mi sonda lambda w CA0 i muszę zakupić nową. Czy taka http://moto.allegro.pl/it...iwersalna_.html moze byc? W tym wątku padło już to pytanie Czy to jakieś niewiadomo co i nie warto tego kupować? Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam | Te co on sprzedaje to urzywki, zobacz daty robienia zdjęć i to najlepsze zdjęcie obrazuje to najlepiej ślady wkręcania.
Krzyzak - 12-10-2006, 08:45
kostuch - sonda z fotki wygląda jak nowa, a to co widać na gwincie, to specjalny smar, który przy okazji wszystko tam uszczelnia (oczywiście widać też uszczelkę kołnierzową - do zgniotu)
szpala85 - 12-10-2006, 18:53
kurde ja dalej jezdze bez sondy (dzisiaj rano musialem korbka zakrecic i obroty podniesc , bo odpalal i pochodzil chwile i gasl , jak sie rozgzal to tez strasznie niskie obroty mial ) zrobie przyczajke na allegro i kupie ta NTK za 90 zeta , zobaczymy co to za bajer
Anonymous - 14-10-2006, 07:11
Hmmm, my chyba też taką kupimy, bo w sklepie jest dwa razy drożej.
Jak kupisz tę sonde z allegro, to daj znać co to za cudo
pzdr
josie - 14-10-2006, 10:49
Ja taką kupiłem - ten sam sprzedający. Ale kupiłem po 89zł. Potem miał po 79zł, a teraz widać podnósł bo za dużo osób się rzuciło (na mojej aukcji 22 sondy poszły)
Gość u którego kupowałem to konkretny człowiek. Wymaga kontaktu telefonicznego, aby ustalić szczegóły montażu (inaczej nie da gwarancji).
Jak gdzieś w jakimś wątku Bartek pisał grzałkę sondy 4-przewodowej podpiąć można pod cewkę (+) i gdzieś pod masę. Ja tak zrobiłem i zaczyna działać po około minucie.
Sama sonda nie nosiła oznak wkręcania (zawsze zostają ślady po kluczu), ani jakichkolwiek innych wskazujących na towar używany.
szpala85 - 21-10-2006, 15:23
Pawian napisał/a: | Jak kupisz tę sonde z allegro, to daj znać co to za cudo
|
no wlasnie dzisiaj kupilem zobaczymy co tam mi listonosz przyniesie , (ten co sprzedaje nawet taki normalny ziomek jest wiec chyba bedzie git )
POZDRAWIAM
[ Dodano: 25-10-2006, 00:34 ]
No i listonosz przyniosl mi sonde , nic dodac nic ujac , nowka zapakowana firmy NTK Japan ,
jak znajde troche czasu to ja zamontuje (bo do Warszawy wybywam na 2-3 dni ) i powiem jak sie spisuje
Pozdrawiam
|
|
|