Outlander II GEN Techniczne - [II 2.2 DID] "wyskakujaca" dwójka
drelek - 24-06-2010, 10:20 Temat postu: [II 2.2 DID] "wyskakujaca" dwójka Witam,
przeszukałem forum, ale nic nie znalazłem na temat wyskakującego biegu w outlanderze. Tak jak większość z użytkowników z silnikiem 2,2DID mam problem z wbiciem 2 oraz sporadycznie ślizgającym się sprzęgłem(podniesiona moc do 186 KM), ale od pół roku (jakieś 30tys km) dwójka zaczęła wyskakiwać sama z siebie, jak zgłosiłem to w serwisie to poinformowali mnie o tym ze jest problem z wbiciem 2 ale o wyskakiwaniu nikt nie słyszał, po serwisie przy 40 tys stwierdzili ze wszystko ok. Usterka cały czas występuję, najczęściej zdarza się w zakrętach, przed zakrętem redukcja z trójki na dwójkę maks 40 km/h i bieg w zakręcie wypada, to samo dzieję się na zjazdach do garaży w CH prędkość zjazdu na drugim biegu max 25km/h a bieg wypada. Co może być powodem "wyskakującej dwójki"???, dzieje się to tylko na tym biegu.
mitsu00 - 24-06-2010, 10:44 Temat postu: Re: "wyskakujaca" dwójka
drelek napisał/a: | Witam,
przeszukałem forum, ale nic nie znalazłem na temat wyskakującego biegu w outlanderze. Tak jak większość z użytkowników z silnikiem 2,2DID mam problem z wbiciem 2 oraz sporadycznie ślizgającym się sprzęgłem(podniesiona moc do 186 KM), ale od pół roku (jakieś 30tys km) dwójka zaczęła wyskakiwać sama z siebie, jak zgłosiłem to w serwisie to poinformowali mnie o tym ze jest problem z wbiciem 2 ale o wyskakiwaniu nikt nie słyszał, po serwisie przy 40 tys stwierdzili ze wszystko ok. Usterka cały czas występuję, najczęściej zdarza się w zakrętach, przed zakrętem redukcja z trójki na dwójkę maks 40 km/h i bieg w zakręcie wypada, to samo dzieję się na zjazdach do garaży w CH prędkość zjazdu na drugim biegu max 25km/h a bieg wypada. Co może być powodem "wyskakującej dwójki"???, dzieje się to tylko na tym biegu. |
A co powiedzieli w ASO nt. ciężko wchodzącej 2-jki? Też mam ten problem... Mają jakieś rozwiązanie?
13zbyszek13 - 24-06-2010, 20:59
Czyli wada ta występuje tylko w 2.2 ?
mitsu00 - 24-06-2010, 21:02
13zbyszek13 napisał/a: | Czyli wada ta występuje tylko w 2.2 ? |
jeździłem kilkoma 2.0 i tam 2-gi bieg wskakiwał normalnie bez oporu. U mnie raz jest OK, a raz wchodzi jakby dwufazowo z wyczuwalnym oporem.
13zbyszek13 - 24-06-2010, 21:07
Czyli coś się dzieje ze skrzynią , na razie nic strasznego.
Lecz uciążliwego
mitsu00 - 24-06-2010, 21:09
13zbyszek13 napisał/a: | Czyli coś się dzieje ze skrzynią , na razie nic strasznego.
Lecz uciążliwego |
Dzieje się mówisz? w takim razie nie tylko z moją ale i z innymi w 2.2 A pozatym "szpece" z MMc widocznie są świadomi tego mankamentu. Ciekawy bylem rozwiązania.
sylb - 24-06-2010, 22:31
Skrzynie do 2.0 i 2.2 prawie takie same (różnica w przełożeniu ostatniego biegu) wiec i problem powinien występować w obu wersjach silnikowych.
Co do drugiego biegu w moim samochodzie, nie nazwałbym tego chaczeniem, ale nie da się szybko zmienić biegu z 1 na 2. Czyli dynamiczne włączenie się do ruchu odpada.
Student - 25-06-2010, 06:20
Jeżeli wyskakuje to jest to poważne i zagraża bezpieczeństwu kierującego i pasażerów.
Bezwzględna wizywa w ASO jak nie chcą gadać to do PZM-tu po ocenę i skarżyć.
Jak możecie akceptowąć wyskakiwanie biegu.
To jest samochód za 100tys.
Miałem kiedyś NISSANA SCHERY 1.7D (nawet stoi w garażu czeka na złomowanie bo jeździć to pewnie już nikt nim nie będzie ) i tam wyskakiwała 2, bo był uszkodzony wodzik ale ten samochód mial 15 lat.
Drelek nie daj sie spławić, niech ASO wymienia skrzynię bo za pół roku będziesz robił to sam..
13zbyszek13 - 25-06-2010, 11:23
Ja w swoim mam 23 tyś. na liczniku i jak narazie nie mam żadnego problemu ze zmianą biegu
drelek - 25-06-2010, 21:53
co do trudnego wbijania biegu ASO stwierdzili ze te usterki zgłaszają tylko użytkownicy 2,2 i oni nie bardzo wiedza co to jest, czekają bo jak powiedzieli może MMC zrobi kampanie jak wszyscy to zgłaszają. Autko oddam za jakieś 2 tygodnie do serwisu bo zbliża się 60 tys i wtedy to jeszcze raz zgłoszę i jak nic nie zrobią to pojadę do rzeczoznawcy. Myślałem że może komuś jeszcze wyskakuję bieg. a co do 2.0 DID (tdi) to kolega ma 115000 km i nic ze skrzynią nie narzekał. Czyli musieli coś jeszcze zmienić w skrzyni.
tomekrvf - 25-06-2010, 23:37
Student napisał/a: | Bezwzględna wizywa w ASO jak nie chcą gadać to do PZM-tu po ocenę i skarżyć. |
drelek napisał/a: | (podniesiona moc do 186 KM) |
drelek - 26-06-2010, 01:05
moc podniesiona w salonie w którym kupowałem twierdzili że w przyszłości nie będzie problemów z gwarancją, ponoć nie widać tego.
13zbyszek13 - 26-06-2010, 08:31
drelek napisał/a: | moc podniesiona w salonie w którym kupowałem twierdzili że w przyszłości nie będzie problemów z gwarancją, ponoć nie widać tego. |
Wpisali Ci w książkę gwarancyjną podniesienie mocy ?
rezon - 26-06-2010, 10:14
drelek napisał/a: | moc podniesiona w salonie w którym kupowałem twierdzili że w przyszłości nie będzie problemów z gwarancją, ponoć nie widać tego. | niestety możesz spotkać się z hasłem "Nic nam Pan nie udowodni". Chyba że masz to albo na fakturze, albo tak jak pisał 13zbyszek13 w książce gwarancyjnej. Niestety swoje roszczenia możesz kierować tylko do dealera bo MMC nie poczuwa się do odpowiedzialności za postępowanie członków swojej AUTORYZOWANEJ sieci dealerskiej. A przyczyny trudnego wbijania i obecnie wyskakiwania dwójki mozesz szukać prawdopodobnie tu drelek napisał/a: | mam problem z wbiciem 2 oraz sporadycznie ślizgającym się sprzęgłem(podniesiona moc do 186 KM), ale od pół roku (jakieś 30tys km) dwójka zaczęła wyskakiwać sama z siebie, | . Czyli szybciutko wymiana sprzęgła bo od trudnego wbijania mogło się coś skrzywić i dlatego wyskakuje, a jak nie wymienisz sprzęgła to będzie tylko gorzej. Dwie wiadomości - obdywie złe. Sprzęgło nie jest na gwarancji. Wymiana kosztuje - polecam uwadze wątek dotyczący sprzęgła i zamienników.
13zbyszek13 - 26-06-2010, 10:18
rezon napisał/a: | (podniesiona moc do 186 KM), |
MOC jest z Tobą !!!
|
|
|