Carisma - Techniczne - Elektryczna szyba
ufoo - 24-06-2010, 17:25 Temat postu: Elektryczna szyba Witam. Mam pewien problem z elektryczną szybą. Kiedy ją otwieram lub zamykam słychać zgrzyt. Po odkręceniu plastików nie znalazłem nic co mogłoby trzeć o szybę. Myślę więc że problem może tkwić w silniczku. Spotkał się ktoś z podobnym problemem? Jak to naprawić?
Pozdrawiam.
Budrys - 24-06-2010, 20:37
Ja mam dziwny stuk jak otwieram/zamykam przednie szyby, jak by jakiś uchwyt szyby był poluzowany. Może u Ciebie jest też taki stuk ?
misibiczi - 24-06-2010, 21:35
U mnie też jest właśnie taki "stuk" przy domykaniu szyby. Sądzę jednak, że jest to kwestia zużytego mechanizmu, bo dotyczy to tylko szyby kierowcy. Nawet zlokalizowałem element, ktory wydaje z siebie ten denerwujący dźwięk, ale przesmarowanie tego miejsca nie przyniosło pożądanego efektu. Póki co nauczyłem się z tym jakoś żyć
gogan1 - 24-06-2010, 21:43
ja podpinam sie do tematu miałem wymieniana szybe i chyba źle mi ja zamontowali bo jak odwieram i zamykam to czasami słychać takie stuki (szczelanie) hmm i niewiem co zabardzo teraz z tym zrobic
Budrys - 24-06-2010, 22:05
Czyżby kolejny słaby punkt w tym autku ??? hehe. Polecam zrobić teścik. Daje szybę do polowy, obserwując ja, delikatnie pstrykam guzik w gorę a szyba nic w momencie głośnego uderzenia zaczyna iść do góry. U mnie często też tak jest w momencie domykania.
PeAZet - 06-07-2010, 10:15 Temat postu: Połamane zaczepy Witam,
Przerabiałem podobny temat w zeszym tygodniu.
Kupiłem prowadniecę do szyby razem z silniczkiem i sterownikiem.
Wymieniłem, po wyciągnięciu starej prowadnicy okazało się że mocowanie linki (takie jakieś plastiki) do obudowy silniczka są połamane i dlatego tak strzelało.
Kupiłem na allegro używaną prowadnice z kosztami wysyłki za 99 zł.
Dotego zdażało się że szyba nie chciała się zamykać a czasmi sama się opuszczała. (Oczywiście przed wymianą)
Pozdrawiam
ufoo - 07-07-2010, 14:56
Po rozłożeniu całego silniczka okazało się że linka jest postrzępiona co było powodem zgrzytu. Czy da się kupić samą linkę z pancerzykami i jaka byłaby orientacyjna cena? Bo skoro silniczek jest sprawny nie chciałbym kupować następnego.
Sylwan - 08-07-2010, 12:04
Na pewno można kupić samą linkę i to pewnie za nie duże pieniądze... Ja mam problem z przyciskami otwierania szyb... Może ma ktoś nie potrzebny taki zestaw do przednich szyb...
plecho1 - 08-07-2010, 20:20
marjas007 napisał/a: | najlepiej kup sobie w serwisie orginalny zestaw naprawczy przycisku, koszt około 20 PLN i masz pewność że długo wytrzyma a kupno używanego to zawsze ryzyko, ja u siebie dwa wymieniłem i mam swiety spokój |
SHARK1979 - 09-07-2010, 01:38
Sylwan napisał/a: | Ja mam problem z przyciskami otwierania szyb... Może ma ktoś nie potrzebny taki zestaw do przednich szyb... |
Też miałęm taki problem, przyciskin z czasem się wyłąmują ale jak byłem na letnim przeglądzie w Mitsu to fakt maja takie naprawcze klawisze tylko wydaje mi sie że ponad 30zł 1 sztuka ale mi się udało nabyć cały panel z super chodzącymi klawiszami i wsio lata jak malina
Wojtas24 - 09-07-2010, 11:39
Co do Szyby kierowcy mam identyczny problem, ale tylko jeśli szyba idzie do góry i przy samym końcu jest taki STUK i jeszcze jest jedno ale nieraz na większych nierównościach przy prędkości ponad 70km/h szyba kierowcy drży i wydaje dziwne odgłosy?? Zdjąłem plastik i były bodajże poluzowane 2 śrubki mocowania szyny ale nadal drży?? Ma ktoś jakiś pomysł co to może być ??
|
|
|