Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Galant 2,5V6, 1997r, kombi, Witnica uwagi po ogl
fefiks - 27-06-2010, 02:08 Temat postu: [EAx 97-04] Galant 2,5V6, 1997r, kombi, Witnica uwagi po ogl http://otomoto.pl/mitsubi...-C13861899.html

Kod: | Cena (brutto):
1 800 EUR / 7 453 PLN (do negocjacji)
Ubezpieczenie OC AC:
Kalkulator OC AC 12 firm - porównaj i kup tanio online lub przez telefon
Kategoria:
Kombi
Informacje:
Wersja: VI, Rok produkcji: 1997, 190 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 120 kW (163 KM), Pojemność skokowa: 2500 cm3, benzyna, niebieski-metallic, Liczba drzwi: 4/5, Status pojazdu sprowadzonego: sprowadzony/nieopłacony, Kraj pochodzenia: Niemcy, Kraj aktualnej rejestracji: Niemcy.
Dodatkowe wyposażenie:
ABS, hak, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, skórzana tapicerka, alufelgi, szyberdach, ASR, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, komputer, ksenony, tempomat, podgrzewane fotele, ESP, EDS, światła przeciwmgłowe, kierownica wielofunkcyjna, niezależne ogrzewanie, czujnik parkowania, bagażnik na dach, przyciemniane szyby, pod. przednia szyba
Dodatkowe informacje:
pierwszy właściciel, serwisowany w ASO, bezwypadkowy, garażowany, tuning
Opis pojazdu:
UNIKALNY MODEL!!
wiecej informacji pod numerem tel: 601689308 |
czy zetknęliście się z tym egzemplarzem? coś na temat z opisu i zdjęć potraficie powiedzieć? 97 to jeden z pierwszych roczników należy się ich wystrzegać?
poszukuje jakiegoś dużego kombi Galant jest jednym z wybrańców, tylko manual z szyberdachem i skórą. Nie jestem do końca przekonany do tego samochodu, nie jeździłem nim nie siedziałem nawet w Galancie, ale z opinii wynika że jest to atrakcyjna oferta. Czy to prawda ze nie mają komputera pokładowego? To znaczy że nie ma co się w nich psuć? jak z odsprzedażą tych aut? to ma być samochód przejściowy na ok rok czasu, chyba że mnie urzeknie jak dotychczasowy samochód...:)
zarzuciłem wieloma pytaniami, dzięki za jakąkolwiek odpowiedź!!
pozdrawiam
[ Komentarz dodany przez: fj_mike: 27-06-2010, 08:59 ]
Dostosowałem twój post do wzoru jaki tu obowiązuje, następnym razem trzymaj się tego
fj_mike - 27-06-2010, 09:51
fefiks napisał/a: | 97 to jeden z pierwszych roczników należy się ich wystrzegać? |
Nie. Jedyną wadą jest wiek, 1997 ma już 13 lat
fefiks napisał/a: | Czy to prawda ze nie mają komputera pokładowego? |
Galanty nie posiadaj komputera pokładowego.
fefiks napisał/a: | To znaczy że nie ma co się w nich psuć? |
Zapraszam do działu Galanta EA
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewforum.php?f=114
Oraz
FAQ przed zakupem
fefiks napisał/a: | jak z odsprzedażą tych aut? |
Zadbany egzemplarz sprzeda się szybko
Galant z ogłoszenia raczej nie jest odpicowany do sprzedaży
Poproś o dokładniejsze zdjęcia oraz foto komory silnika.
Ma założone customowe spryskiwacze reflektorów. Felgi 17" nie wychodziły fabrycznie w tych modelach.
Kierunkowskazy białe.
Obstawiam, że nadkola już były naprawiane
marcino1980 - 27-06-2010, 11:37
troszke sie sprzedawca rozpędził z opisem "komputer I ksenony "tylko gdzie no i nie zapomni że do ceny auta dojdzie ok 3,5 do 4 tyś złotych za rejestracje auta w polsce
robertdg - 27-06-2010, 11:38
Sprzedający zaszalał z opisem wyposażenia: Cytat: | ABS, hak - to bardzo ciekawe, patrze na zdjęcia i nie widze, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, skórzana tapicerka, alufelgi, szyberdach, ASR, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, komputer, ksenony, tempomat, podgrzewane fotele, ESP, EDS - taki i ma napęd na cztery koła , światła przeciwmgłowe, kierownica wielofunkcyjna, niezależne ogrzewanie, czujnik parkowania, bagażnik na dach, przyciemniane szyby, pod. przednia szyba |
Rzeczy pogrubione są elementami, które nie witają albo nigdy nie mialy racji bytu w tym samochodzie, sprzedawce poprostu poniosła fantazja, jedyne co, to widze panel ogrzewania postojowego, więc jezeli to dziala, będzie dodatkowy plus dla auta
fj_mike - 27-06-2010, 11:39
marcino1980 napisał/a: | troszke sie sprzedawca rozpędził z opisem |
Przeoczyłem opis
Oczywiście wielofunkcyjnej kierownicy także nie posiada.
marcino1980 - 27-06-2010, 11:43
zapomniałem dopisać a co myślisz o tych szybach
fj_mike - 27-06-2010, 11:45
Przyciemniane folią. Nie za mocno.
fefiks - 27-06-2010, 11:50
jeśli nadkola były robione to powinno to już być z głowy na lata, czy ktoś ma założonego BLOSA do tego silnika? obawiam sie że sekwencja będzie w przypadku v6 bardzo droga
dzięki za uwagi dzwoniąc zwrócę na to uwagę
fj_mike - 27-06-2010, 11:57
fefiks napisał/a: | czy ktoś ma założonego BLOSA do tego silnika? |
Tutaj temat o BLOS
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=52093
robertdg - 27-06-2010, 12:12
fefiks, sekwencja to koszt około 3200zł w góre do tego silnika
fefiks - 27-06-2010, 12:52
właśnie a BLOS sie zmieści w ok 1000zł
rozmawiałem z właścicielem, upiera się przy swoim iż wszystko co wypisane z wyposażenia dodatkowego samochód posiada min. kierownice wielofunkcyjną, komputer pokazujący zużycie, dystans itp. i faktycznie posiada webasto
czekam na zdjęcia
luckyluck - 27-06-2010, 13:30
Jeśli w/g sprzedającego wielofunkcyjność kierownicy to pokrętła świateł i wycieraczek, to tak. Ta kierownica jest wielofunkcyjna...
I nawet trąbka je w kierownicy!
fefiks - 02-07-2010, 20:09
porozumiałem się ze sprzedawca, faktycznie opis auta nie był zgodny z rzeczywistośćą zostało wprowadzonych kilka danych nad wymiar. Auto ponoć kupione od syna właściciela salonu Mitsubishi w Niemczech, nadkola nie robione, jest książka serwisowa i parę rachunków napraw eksploatacyjnych, na dokładniejszych zdjęciach widać ze skóra zachowana w bardzo dobrym stanie, zbliża się termin wymiany rozrządu. Co mnie ciekawi ostatni wpis w ks w 2007-2008r przy przebiegu 195tys, tak jakby auto stało ponad rok nie jeżdżone....
Trochę mnie przeraża jasna tapicerka, przede wszystkim w bagażniku, jestem osobą aktywnie uprawiająca sporty co się odbija na zabrudzeniach w aucie, czy orientujecie się jak wygląda sprawa zamiany tapicerki, również w bagażniku? Jeśli zostanę posiadaczem od razu wystosuje apel na forum o chęć zamiany jasnej skóry na czarna.
Jutro prawdopodobnie podjadę obejrzeć samochód, zaraz poświęcam się lekturze FAQ
[ Dodano: 04-07-2010, 23:25 ]
ok więc byłem oglądać samochód, z zewnątrz i w środku wygląda na bardzo zadbany, na lakierze raczej nie ma rys a środek czysty i nie wytarty.
Auto przez ost 2 lata raczej stało niż jeździło, czego efektem jest rdza na całym tylnym zawieszeniu łącznie z amortyzatorami, wybiła się też na kielichach i na podłodze przed kołami z obydwóch stron w tym samym miejscu. Auto nie ma hamulców bo przerdzewiał przewód od tylnego prawego koła, nadkola w ładnym stanie nie robione. Zagadką jest dla mnie spory wżer z dziurą przy tylnym prawym kole w miejscu gdzie zaczyna się podłużnica poniżej widać na zdjęciu, czy ta dziura jest fabryczna czy faktycznie wyżarta?
Uploaded with ImageShack.us
słabe zdjęcie ale może dacie rade obadać dziurę
rozrząd robiony 20tys temu, spod uszczelki pokrywy zaworów wycieka olej, skrzynia biegów chodzi ładnie i płynnie wszystkie tłumiki wymienione ale dospawane do starych rur wyglądających na zmęczone, rozszczelniony wydech przy kolektorze
zdjęcia kielichów
tak jak ten amortyzator wyglądają wszystkie elementy tylnego zawieszenia... wg mnie za bardzo pożarte wskazywać to może na coś niedobrego, u Was też taka rdza występuje? czy to jest nivomat?
|
|
|