[92-96]Colt CA0 - [CA4A 1.6] Dławienie się podczas rozpoczynania jazdy.
JarekC - 27-06-2010, 12:09 Temat postu: [CA4A 1.6] Dławienie się podczas rozpoczynania jazdy. Witajcie,
mam dziwny problem. Wczoraj sprawdziłem poziom oleju w automatycznej skrzyni biegów, dolałem trochę płynu do chłodnic do zbiorniczka wyrównawczego i na sekundę odłączyłem akumulator, aby wyczyścić styki. Zauważyłem, że zrestarował się komputer, więc... zaprogramowałem ponownie wg. instrukcji z forum. I mam dziwne objawy... samochód rozgrzany, silniczek ładnie chodzi ale zaczynam ruszać to mam objawy jakby się... dławił:( Takie dwa zadławienia i dalej jedzie ładnie... i tak przy każdym ruszaniu:( Nie jest to podczas zmiany biegów, bo zmieniłem na L i było to samo - dwa dławienia i później już ładnie:(
Czego to może być wina?:(
robertdg - 27-06-2010, 12:16
ECU automatycznej skrzyni musi się przyuczyć podczas jazdy.
JarekC - 27-06-2010, 12:55
robertdg napisał/a: | ECU automatycznej skrzyni musi się przyuczyć podczas jazdy. | Znaczy chcesz powiedzieć, że w którymś momencie się 'nauczy' i tym dławieniem się nie przejmować?
[ Dodano: 27-06-2010, 14:27 ]
Poprawka... ogólnie się dławi:( Nawet na luzie jak wciskam gaz, to obroty wskakują na 2000 i spadają na 0... i tak w kółko:(
|
|
|