Carisma - Techniczne - [Cari 1.9TD] Schemat elektryczny klimatyzacji
mitring - 27-06-2010, 20:49 Temat postu: [Cari 1.9TD] Schemat elektryczny klimatyzacji Witam serdecznie, czy będzie ktoś tak uprzejmy i poda mi, gdzie w suplementach znajdę instalację elektryczną, przekaźniki, kabelki (kolory) do klimatyzacji w Cari 1.9TD przed liftem klimatyzacja manualna. Mam jakieś kabel przerwany bo nie załącza się klima a odczynnik jest jest to na bank problem z elektryką.
Pozdrawiam
robertdg - 27-06-2010, 21:17
A presostat był sprawdzany
mitring - 27-06-2010, 21:26
Tak był ponoć sprawdzany, jeden kabel po zimie po prostu zgnił, został przelutowany klima pochodziła 15min i znów nie działa gdzie znów kabel poszedł bo na "krótko" klima się załącza. Pytanie gdzie kabel poszeł lub jakiś przekaźnik etc dlatego szukam schematu elektrycznego znalazłem w eTechu ale nie wiem gdzie jest umiejscowiony jeden element:
pawelsonx - 27-06-2010, 22:01
w dziale http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=3448
masz shematy elektryczne
mitring - 27-06-2010, 22:27
pawelsonx, wiem wiem dzięki za linka już dawno pobrane, przeglądając jakoś nie mogę się odnaleźć ale jutro w wolnym czasie na spokojnie to przeglądnę.
Pozdrawiam
[ Dodano: 02-07-2010, 19:49 ]
Przepraszam ale muszę znów powrócić do tematu. Czy włączając klime wentylator powinien działać cały czas czy się uruchamiać co jakiś czas?
Ciągle nie mogę dokopać się gdzie jest jakieś sterowanie klimatyzacją przekaźniki, bezpieczniki są dobre a klima nie załącza się. Nie mogę znaleźć usterki na kablu jedyne kable, które zostały do sprawdzenia to nadkole od strony kierowcy czy tam są jakieś kostki itp rzeczy, gdzie mogło coś paść ?
pozdrawiam
|
|
|