To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Ogólne - [MSS 1.3] Bezpieczniki w kabinie - co i jak

franek333 - 28-06-2010, 20:26
Temat postu: [MSS 1.3] Bezpieczniki w kabinie - co i jak

Witam Mitsumaniaków!

Od miesiąca jestem właścicielem MSSa 1.3 z 99r. Samochód był mocno :finga: zaniedbany przez poprzedniego właściciela i brakuje w nim kilku części a kilka po prostu nie działa.
Brak mi m.in. klaksonu (fizycznie istnieje i działa, tylko nie dociera do niego prąd - może to włącznik na kierownicy, nie mogę go wyczuć), to samo z tylną lampą przeciwmgielną (żarówka sprawna, kontrolka na desce świeci, a lampa ani mignie, mam przy okazji spalone żaróweczki podświetlania włącznika), tylna wycieraczka jest sprawna, za to spryskiwacz tylny jakby w ogóle bez reakcji - po prostu cisza. Grzebiąc ostatnio w autku odnalazłem właśnie drugą puchę z bezpiecznikami - w kabinie. Odkryłem brak jednego z nich - i raczej nie było to miejsce na zapasowy, ponieważ w gnieździe widać styki. Próbując sprawdzić na krótko kabelkiem niechcący zwarłem z masą i coś mi zaiskrzyło. Znaczy jest prąd. Kupiłem komplet bezpieczników, wsadziłem na próbę 10A ... i nic z powyższego mi nie zadziałało.
Proszę o odpowiedź od czego jest każdy z nich. A najbardziej teraz chodzi mi o ten z dolnego rzędu pierwszy od lewej.
3majtasie 8)

irekmiecz - 28-06-2010, 21:50

Zakładam że nie posiadasz instrukcji obsługi możesz ją pobrać stąd http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=32880 a tam na stronie (PDF 216-220, instrukcja 8-25) zaczyna się temat bezpieczników. Powodzenia :wink: