To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Archiwum - [Cari 1.8 GDI] Dalsze poszukiwania - kolejna aukcja...

pitroski - 02-07-2010, 12:47
Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Dalsze poszukiwania - kolejna aukcja...
Witam,

Ciągle szukam Cari 1,8 GDI. Kilka widziałem i było kiepsko...
Co myślicie o tym aucie: http://otomoto.pl/mitsubi...-C13913920.html
Dziwnie mały przebieg, mam wrażenie, że zbyt bardzo wysiedziane siedzenia (masło maślane). Mam na miejsce ponad 200km, więc będę wdzięczny za każdą sugestię i podpowiedź na temat stanu auta.

pozdrawiam

Faraday - 02-07-2010, 14:20

Dziwne auto...

Rocznik wskazuje na egzemplarz po liftingu, jednak posiada "stare" lampy przednie i czerwone znaczki. Żeby było ciekawiej - wnętrze jest z modelu po liftingu :roll:
... przynajmniej fotele przednie. Zmieniły się poduszki boczne. W nowszym modelu sa pod materiałem, wcześniej były pod plastikową osłonką.

Mim zdaniem coś jest nie tak z tym samochodem.

pitroski - 02-07-2010, 14:36

Przeglądałem kilka aukcji z 2001 i 2002 i takiego środka (siedzenia) nie widziałem z 2002 natomiast są one w 2001. W 2002 są egzemplarze z czerwonym znaczkiem i nie przyciemnionymi lampami... więc może to jakiś przejściowy egzemplarz. Nie wiem w jakim miesiącu był lift świateł i znaczka.

cytat z wikipedii: "W 2002 przeprowadzono facelifting Carismy. Zostały usunięte chromowane wstawki w atrapie grilla, zastosowano przednie lampy z ciemniejszym kloszem, nastąpiły zmiany we wnętrzu samochodu oraz zmieniono emblemat Mitsubishi na chromowany."

...więc sam nie wiem co myśleć...

gigant87 - 02-07-2010, 15:11

Takie podłokietniki były oryginalne?

Ogólnie wydaje się być OK. Rocznik... może 2002 to pierwsza rejestracja.
Poproś o VIN- wszystko będzie wiadomo.

Po drodze masz moje GDI we Wrocławiu, jeśli chciałbyś porównać jak pracuje etc to zapraszam.

Dodatkowo mogę z Tobą podjechać i podpiąć auto pod EvoScana, zobaczymy czy wszystkie parametry w normie.

pitroski - 02-07-2010, 17:55

gigant87, dzięki za propozycję, czekam na VIN i jak się zdecyduje jechać to dam znać.

Podłokietnik 'fabryczny' - tak twierdzi sprzedawca.

gigant87 - 02-07-2010, 21:54

Ok, w niedzielę będę nawet tamtędy przejeżdżał (szybki wypad na niedzielny obiad do domu ;) ) więc mogę obejrzeć wszystko.
Centosz - 03-07-2010, 13:18

Jak byś był zainteresowany to przy salonie mitsu w Szczecinie jest wystawiona srebrna cari GDI z 2001r.Zarejestrowana w Polsce przebieg o ile dobrze pamiętam ok. 150tys.Cena ok. 15tys. i 1 rok grawancji.Nie przyglądałem sie za bardzo bo nie miałem czasu.

A co do podłokietnika to nie sądze żeby był on oryginalny.