To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - Nawiewy w Pajero III Long

Kozini - 04-07-2010, 10:29
Temat postu: Nawiewy w Pajero III Long
Witam. Mam problem z nawiewami górnymi - tymi pod sufitem i dolnymi w bagażniku, ledwie co z nich dmucha, z tych górnych praktycznie wcale.
Ustawiałem pokrętło nawiewu w różnych konfiguracjach, to w drugim rzędzie również. Niedługo wybieram się w dłuższ± trasę moim mi¶kiem i dobre chłodzenie wnętrza jest mi niezbędne.
Co zrobić, czy mogło się to gdzie¶ zapchać?
Pozdrawiam.

Tonio80 - 04-07-2010, 11:40

Witaj.miałem podobny problem z tymi nawiewami w suficie.wieje z nich tylko wtedy gdy na tylnej konsoli ustawisz pokretło temp na zimne.okazało sie ze mam mało gazu w klimie.po dobiciu wieje jak z lodówki.Tylnymi nawiewami sterujesz tylko pokretłami w drugim rzedzie.Pozdrawiam.
zbyszekm2 - 04-07-2010, 14:31
Temat postu: Re: Nawiewy w Pajero III Long
Kozini napisał/a:
Witam. Mam problem z nawiewami górnymi - tymi pod sufitem i dolnymi w bagażniku, ledwie co z nich dmucha, z tych górnych praktycznie wcale.
Ustawiałem pokrętło nawiewu w różnych konfiguracjach, to w drugim rzędzie również. Niedługo wybieram się w dłuższ± trasę moim mi¶kiem i dobre chłodzenie wnętrza jest mi niezbędne.
Co zrobić, czy mogło się to gdzie¶ zapchać?
Pozdrawiam.

Idz na tył auta i schyl się pod auto, zobacz czy po prawej stronie od spodu nie masz czasem pękniętego plastiku od tylnej nagrzewnicy. często jest tak ze przy cofaniu kto¶ na co¶ najechał i obudowa wentylatora pękła, wówczas całe powietrze ucieka na zewn±trz.

Kozini - 04-07-2010, 19:56

W którym miejscu dokładnie jest ten plastik?
Ostan - 12-07-2010, 19:56

Ja mam za to słaby ( tak mi się wydaje ) nadmuch z przodu na nogi. Cała reszta dmucha porz±dnie, a na nogi ledwo ....