To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Lancer CB0 - Zmiana komputera

jacekwst - 07-07-2010, 16:28
Temat postu: Zmiana komputera
Witam!

W związku z tym iż nie działa Mi podgrzewanie świec żarowych przymierzam się do wymiany komputera , mam więc pytanie jak to zrobić , czy potem trzeba jakoś zresetować błędy itp ? Prosżę o poradę :wink:

Owczar - 29-07-2010, 11:11

jacekwst, a masz immobilizer? Jeśli tak to będzie CI potrzebne więcej gratów niż samo ECU.

Jeśli nie to nie będziesz musiał nic resetować. Podłączasz i jeździsz. Warunek, by miał identyczne oznaczenia. Jesteś pewien, że to ECU nie podaje napięcia? Sprawdziłeś wszystkie przewody?

jacekwst - 29-07-2010, 12:43

Owczar dzięki za odpowiedz... bo już zaczynałem wątpić , że ktoś odpowie :? Więc tak , dogrzebałem się do Sterownika, rozkręciłem go i okazało się , że 1 z kondenatorów poprostu " wystrzelił" , i to było przyczyną niegrzania świec. Znajomy elektronik pozakładał Mi nowe kondensatory, popoprwaiał ścieżki i wszystko śmiga jak należy . W tym czasie zamówiełem też na allegro od gościa sterownik do diesla ale okazało się , że ten zamówiony ma tylko 1 podpięcie więc nie pasował :evil: jak ktoś będzie potrzebował to tanio sprzedam :wink:
Owczar - 29-07-2010, 13:00

jacekwst, grunt że wszystko już działa :)