Sigma/Diamante Techniczne - Duzy problem
Rech - 07-07-2010, 21:27 Temat postu: Duzy problem Witam jestem posiadaczem Sigmy od kilku m-scy ale to nie o tym chcialem napisac ;p otoz mam maly problem z gasnieciem auta podczas jazdy. Dla przykladu jade trasa 3 bieg dodaje gazu dochodzi do 2.5 tysiecy obrotow zdejmuje lekko noge z gazu (bez wciskania sprzegla ) i w mig auto gasnie ;/ a obroty zostaja normalnie tak jakby sie dusil chce dodac ze nie posiadam pompy paliwa. ( jezdze na samym gazie, przy okazji moze ktos posiada na sprzedaz taka? ;> )
Wazniejsze informacje:
1. W granicach 1k - 1.5k obrotow auto zachowuje sie normalnie powyzej, od 1.6k do 3k jest moment gdy gasnie, powyzej 3k nie gasnie.
2. Zeby jechac w miare normalnie musze miec wylaczone swiatla mijania, po wlaczeniu nie da sie jechac ;//
3. Brakuje tez silniczka krokowego w przepustnicy, ale z tego co mi wiadomo ma to sie do jazdy gdy silnik jest zimny ( tez chetnie kupie jesli ktos posiada )
4. Filtr gazu byl wymieniony i ogolnie z instalacja LPG na 95% jest wszystko OK.
5. Napiecie alte.. 14V po wlaczeniu swiatel rosnie o 3/4 dziesiate.
6. W przedziale 1k - 1.5k na wlaczonych swiatlach i cieplym silniku (nie w trakcie jazdy ) auto nie gasnie.
7. Jest to wersja z 1991 3.0 12V
P.S Licznik + predkosciomierz ostatnio mi tez padl przez jazde 200 km/h
Pozdrawiam
mmatulek - 08-07-2010, 11:25
Patrząc na objawy LPG jest II generacji lub starszy. Wg mnie silnik dławi się świeżym powietrzem. Jest źle zestrojona instalacja LPG.
VirMan - 08-07-2010, 18:20
mam wszystkie komponenty których potrzebujesz - (pompa , silnik krokowy , i inne takie , wraz z ecu i moge ci sprawdzić instalację ( bo to że na światłach gaśnie to kwestia elektryki ) jeśli za daleko 300 km , to niestety tylko części. w razie co priv
[ Dodano: 08-07-2010, 18:22 ]
tak ogólnie apropos wypowiedzi mmatulka , to masz wogóle rozkalibrowane auto. - Radziłbym szybką wymianę i instalację potrzebnych elementów , bo szybko padną ci głowice od zapalania na gazie.
Rech - 09-07-2010, 09:53
Pompa juz w drodze zostal tylko silniczek krokowy ;] 300km to nie daleko. A bede przejezdzal nie daleko Tarnowa bo 13/14 lipca bede jechal do Wetliny czyli bede mial Cie po drodze.
Fakt faktem instalacja jest zalozona na odpierdziel luty na wierzchu jakies mostki nie zabezpieczone ;x
|
|
|