Kujawsko - Pomorskie - Remont drogi Włocławek - Toruń
j-rules - 08-07-2010, 14:59 Temat postu: Remont drogi Włocławek - Toruń Witajcie.
Jutro nocą lece sobie nad morze i mam pytanko do Was : jak wygląda obecnie sytuacja z remontem odcinka z tematu?
Jechalem jakies 1,5 miesiaca temu i na tym odcinku odstałem swoje na pieciu wahadełkach .
Czy coś się zmienilo? Czy moze lepiej na wlocie do Włocławka odbić na Lipno i starą warszawską pomykac do Torunia? Jak tam wygada droga bo dawno nie jechalem z Lipna (kiedys byla paskudna)
Będe wdzięczny za porady i opinie!
Fragu - 09-07-2010, 08:29
Siema.
Ostatnio moj rodzice śmigali Toruń - Włocławek i z tego co mówili to padaka, nastali się za wszystkie czasy !
Lipno -Toruń raczej ok.
..a może jakoś, żeby śmignąć Inowrocław - Bydgoszcz - Nowe Marzy (?)
bartek_fc - 04-08-2010, 15:11
Hej,
taka trasa bylaby ok (tylko 8km wiecej niz przez Torun 10ka)
google maps trasa przez Inek
probowalem tak ostatnio ale za wczesnie skrecilem w Ino ale i tak lepiej sie jechalo.
Czasowo wyszlo mi to samo bo przed Wloclawkiem zamkneli przejazd profilaktycznie 15 min przed pociagiem
Ostatnio trase Wloclawek Torun jechalem 2 tygodnie temu i ilosc wahadelek troche sie zmniejszyla, nie bylo tak tragicznie. Jak ktos ma aktualniejsze dane to piszcie
A i co z tym Wloclawkiem jest ze tam tak zawsze czesza na miescie?
Pozdro
Ulf - 04-08-2010, 17:06
temat trochę odgrzany
ale przynajmniej cos sie dzieje
wahadełka z tego co ja jeździłem szły w miarę sprawnie, dłuższe postoje zaczynały się jak już włączyli światła, jak sterowali ludzie, to jakoś to szło do przodu (chyba, że trafiłem na tą lepszą zmianę ). Zresztą sam odcinek Włocławek - Toruń jest naszpikowany masztami (z reguły nieaktywnymi, ale nigdy nie wiadomo co im do łba strzeli ).
Co do Włocławka, to tak, praktycznie ciągle tam suszą (przynajmniej jak ja tam przejeżdżam to mam to wątpliwe szczęście, ze się trafią), rzadko się spotyka, żeby nie. Radary też czasem mają uzbrojone, zwłaszcza te w kierunku Torunia. Potrafili kontrolować jak przez pół miasta była 30.... akurat trafiłem na patrol .... to był najdłuższy przejazd przez Włocławek w moim życiu . Zresztą na tych dziurach to szkoda auta, żeby szybciej jechać
|
|
|