[04-13]Colt CZx - Niebieska kontrolka
tomaszhereda - 08-07-2010, 15:49 Temat postu: Niebieska kontrolka Od kilku dni jestem posiadaczem kolejnego mitsubishi , tym razem jest to colt z 2008r. Po przekręceniu kluczyka świeci się na niebiesko kontrolka chłodnicy <prawdopodobnie> bo czerwona jest wyżej . Kontrolka gaśnie po ok. 3 min jak wlacze i wylacze klime . Chciałbym wiedziec czego ona dotyczy i czy trzeba to na[prawic badz czy jest to normalne?? Prosze o pomoc
Axiom - 08-07-2010, 18:29
to normalka, w colcie nie ma wskaznika temperatury cieczy więc w zasępstwie ta kontrolka wskazuje zimny silnik i gasnie po kilku minutach jak sie lekko rozgrzeje
honor000027 - 09-07-2010, 07:46
dokładnie jak napisał Axciom, zimą będzie się ona świecić trochę dłużej bo silnik będzie dłużej zimny, a klimatyzacja z tego co wiem nie powinna mieć zupełnie wpływu na tą kontrolkę
89zl - 25-08-2010, 01:25 Temat postu: Re: Niebieska kontrolka
tomaszhereda napisał/a: | Od kilku dni jestem posiadaczem kolejnego mitsubishi , tym razem jest to colt z 2008r. Po przekręceniu kluczyka świeci się na niebiesko kontrolka chłodnicy <prawdopodobnie> bo czerwona jest wyżej . Kontrolka gaśnie po ok. 3 min jak wlacze i wylacze klime . Chciałbym wiedziec czego ona dotyczy i czy trzeba to na[prawic badz czy jest to normalne?? Prosze o pomoc |
1-3 i gasnie - wtedy silnik nabiera temperatury
Witoldu - 11-11-2010, 12:23
a jak jest czerwona to parkujesz na poboczu i patrzysz gdzie masz płyn chłodzący (lub nie masz ) uwaga Colt się źle odpowietrza i trzeba po wymianie płynu go kontrolować i dolewać do chłodnicy ( 3 lub 4 dolewki w odstępie 15 minut od uruchomienia silnika po wymianie )
MarcinZ - 24-04-2017, 17:10
Auto cieple zgaszone po wyjsciu ze sklepu i, po przekreceniu kluczyka zona nie czekala az zgasna kontrolki na desce tylko od razu but i swiecily sie obie kontrolki plynu niebieska i czerwona .co moze byc nie tak?
Pawlik84 - 25-04-2017, 07:03
Może zwarcie? Sprawdź ilość płynu chłodniczego. Sprawdź błędy. Cały czas się świeci?
MarcinZ - 25-04-2017, 21:46
Pawlik84 napisał/a: | Może zwarcie? Sprawdź ilość płynu chłodniczego. Sprawdź błędy. Cały czas się świeci? | za sybko ruszyla i nie pogasly kontrolki od razu , plyn w normie .Jak bledy sprawdzic oprocz kompem ?
Pawlik84 - 26-04-2017, 07:08
Bez podłączenia do obdII nie sprawdzisz błędów. Kup skaner ten co Ci pokazywałem + apka na androida i sprawdzisz - koszt niewielki.
celtic - 26-04-2017, 21:39
Sorry że tak się podpinam pod temat ale czy jest opcja dołożenia niebieskiej lampki do licznika bez takowej ?? tzn chodzi mi skąd licznik dostaje sygnał o za niskiej temp ?? czy jest to sygnał danych czy może po prostu na którymś pinie pojawia się napięcie ??
MarcinZ - 07-05-2017, 10:50
kurde znowu ta sama sytuacja w czasie jazdy obie kontrolki niebieska i czerwona na chwile sie zapalily zapiszczalo i zasly ,ale check sie nie swieci o zadnym bledzie .
[ Dodano: 16-05-2017, 16:23 ]
Pawlik84 napisał/a: | Bez podłączenia do obdII nie sprawdzisz błędów. Kup skaner ten co Ci pokazywałem + apka na androida i sprawdzisz - koszt niewielki. | podlaczylem interfejs i bledow zadnych nie bylo ,dzis zona jadac teraz w korku dzwoni ,ze zpalily sie obie kontrolki niebieska i czerwona i nie gasna ,co moze byc ,jakis czujnik uwalony jest gdzies ? pomocy .......
[ Dodano: 06-10-2017, 08:49 ]
sory ze nie napisalem przyczyny ,wiec problem lezal w złaczu komputera głównego ,nie dopięta wtyczka była .
|
|
|