[92-96]Galant E5xA - Śmierdzi benzyną w samochodzie
kotos0 - 10-07-2010, 23:11 Temat postu: Śmierdzi benzyną w samochodzie Witam mam problem ponieważ śmierdzi mi benzyną w samochodzie.
Sprawdzałem już pompkę paliwa czy nie ma wycieków i cały bak. Nigdzie nie widać wycieku.
Dodam że gdy jeżdżę na LPG dalej jest to samo cały czas śmierdzi. Nie mam już pomysłu najbardziej śmierdzi gdy otwarty jest szyberdach + nawiew. Może to coś z wtryskiwaczami?
Pozdrawiam i dziękuję za każdą podpowiedź.
Krzyzak - 10-07-2010, 23:24
jedyne wyjście to odpalić auto i po kolei jechać po przewodach paliwowych - od baku do listwy wtryskowej i z powrotem
aż znajdziesz wyciek
możliwe, że gumka na wtryskiwaczu padła
szpala85 - 10-07-2010, 23:26
dokręć mocniej kurek od baku też tak miałem ostatnio jak się śpieszyłem na CPN-nie
kotos0 - 11-07-2010, 09:21
Korek na pewno jest dokręcony i trwa to już jakiś czas więc to nie to:)
Dzisiaj mimo niedzieli przejże całą instalacje. Niestety pracuje od pn. do sob. więc zostaje tylko niedziela na takie zabiegi.
szpala85 - 11-07-2010, 10:13
kotos0 napisał/a: | Niestety pracuje od pn. do sob. więc zostaje tylko niedziela na takie zabiegi. |
wiem coś o tym
może ci któraś świeca szwankuję ... i z wydechu leci ci nie spalone paliwo
kotos0 - 11-07-2010, 20:01
Witam dziś rozkręciłem pół silnika szukając problemu i problemem był jeden wtryskiwacz który cieknoł i dlatego śmierdziało. Polecam to sprawdzić innym:)
Krzyzak - 11-07-2010, 23:04
tak jak pisałem na początku - to było najbardziej prawdopodobne
Arturro-86 - 10-08-2010, 21:50
Krzyzak napisał/a: | jedyne wyjście to odpalić auto i po kolei jechać po przewodach paliwowych - od baku do listwy wtryskowej i z powrotem
aż znajdziesz wyciek
możliwe, że gumka na wtryskiwaczu padła |
Witam Mitsumaniaków!
Ja mam podobny problem, ostatnimi czasy czuję delikatny zapach benzyny w okolicach mojego samochodu. Mam zamiar przejrzeć sobie przewody, ale - jeśli to byłoby coś z wtryskami, to mam pytanie:
-Czy wyjęcie wtryskiwaczy jest jakąś "delikatną operacją", którą lepiej zlecić wykwalifikowanemu mechanikowi?
-Jeśli padła owa gumka na wtryskiwaczu - czy jest to drogie w wymianie i jak wyżej - czy wymaga jakichś "kwalifikacji"?
-W okolicach wtryskiwaczy są jakieś uszczelki, które trzeba wymienić, jeśli wyjmie się wtryskiwacz?
kotos0 - 11-08-2010, 20:56
Wtryskiwacze w v6 są wsadzone na wcisk nie wiem jak w 1.8 ale jeżeli jest podobnie to nie będziesz miał żadnych problemów. Gumkę dobrałem w sklepie motoryzacyjnym z częściami do ciągników:P. Uszczelki są jedynie na wtryskiwaczach i raczej nic nie popsujesz jeżeli delikatnie je powyciągasz:P
Pozdrawiam
Arturro-86 - 12-10-2010, 16:57
kotos0 napisał/a: | Gumkę dobrałem w sklepie motoryzacyjnym z częściami do ciągników:P. Uszczelki są jedynie na wtryskiwaczach i raczej nic nie popsujesz jeżeli delikatnie je powyciągasz:P
|
... problemów ciąg dalszy - potrzebuję uszczelki (albo o-ring) do wtryskiwacza dla mojego nowego Galanta EA2A silnik 4G63 2.0 benzyna. Chcę założyć LPG i gazownik powiedział mi, że uszczelki wtryskiwaczy są już trochę "zmurszałe" i pewnie się uszkodzą przy wyciąganiu wtryskiwaczy z kolektora (bo umówiłem się z gazownikiem, że ściągnie mi kolektor przy zakładaniu instalacji - czuję się przez to odrobinę pewniej ). W ASO "śpiewają" sobie za sztukę 25zł. Znacie może wymiary takiego ustrojstwa? Bo nie wiem, gdzie to dobrać
jacek11 - 12-10-2010, 17:10
Trzeba dobrać w sklepie,ale najlepiej mieć wyjętą.
Audiox - 08-03-2015, 10:02 Temat postu: Zapach paliwa w srodku kabiny Witam, tak jak w temacie mam z tym problem od kilku dni i nie mam pojecia z czym to sie wiaze. Czekam na sugestie
robertdg - 08-03-2015, 10:32
Weż samochód na kanał, podnośnik i sprawdz od spodu w jakim stanie są przewody paliwowe, filtr paliwa, zbiornik paliwa i rura wlewowa do zbiornika, najprawdopodobniej w którymś z tych elementów jest nieszczelność. Zapoznaj sie tez z powyższym tematem z którym scaliłem Twój watek
Audiox - 08-03-2015, 11:28
Ok dzieki mam nadzieje ze w tym tyg sie za to wezme Moze przyczyna lezec w wydechu? Co jak co ale 19 lat juz ma
|
|
|