Nasze nieMiśki ;-) - Honda VT 700C
costa brawa - 11-07-2010, 13:11 Temat postu: Honda VT 700C Oto mój nowy nabytek
Co tu dużo pisać .. stare jak świat 1985r silniczek ladnie pracuje , rama bez rdzy nie widac nic zeby bylo naprawiane itp troszke podniszczona z wygladu - podrapany zbiornik wydechy pasuje odnowic ewentualnie wymienić na takie w idealnym stanie
Zbiera ładnie do przodu w prownaniu do CX500C ktora mialem wczesniej (w zeszlym roku sprzedalem) ma juz tego "kopa" i zbiera ladnie na kazdym biegu (a tu jest ich 6 )
Do zrobienia kilka takich drobnych spraw eksploatacyjnych i mysle ze w srode , czwartek najpozniej bedzie juz smigac wszytko na legalu i 100% sprawne
Przy okazji znalazlem jeszcze fotki mojego bylego motorka CX500
Piszcze jak wam sie podoba co sadzicie
Ale trzy diamenty i tak sa - zauważylem przy myciu
A tu CX500 C ktora mialem 4 lata - zdjecia z ostatnich dni u mnie
kisian - 12-07-2010, 06:18
Widzę że coraz więcej Mitsumaniaków dokupuje także dwa kółka.... Ja sam w zeszłym tygodniu zacząłem ujeżdżać ER5....
pawela - 12-07-2010, 12:46
klasyka to chopper czy cruiser, nigdy ich nie odróżniałem
costa brawa - 12-07-2010, 18:52
chopper a dokladniej soft choper sie to nazywa cruiser to te takie niskie dlugie szerokie
potrzebne czesci zamowione jutro beda .. zarejestrowac nie zdarzylem dzis moze jutro znajde chwile czasu
costa brawa - 14-08-2010, 22:53
kilometrow juz troche zrobione ... jezdzi bardzo fajnie
dzis nawet traska taka po gorkach smignieta z pasazerka ( 220 km) mielec-tarnow-gorlice-jaslo-pilzno-mielec
pali to to tyle co nic az glupio tankowac hehe bo jeszcze wiecej jak za 50 zl mi nie weszlo a srednie spalanie ok 5 litrow
czyli ogolnie z zakupu zadowolony ... jeszcze tylko kolo z tylu musze zdiac bo nie wiem czy przy duzym zlozeniu mi opona troszke wyje czy lozysko ktores juz sie konczy ale to juz drobiazg
no a w zimie nowy wydech i malowanie calosci bo 25-letni lakier wiadomo jak wyglada a teraz niechce mi sie tego robic
cns80 - 20-08-2010, 14:07
costa brawa napisał/a: | Ale trzy diamenty i tak sa - zauważylem przy myciu | :D:D:D U mnie w Jadzi 3 diamenty i napis MITSUBA są na rozruszniku
costa brawa - 21-05-2011, 00:17
sezon juz rozpoczety dawno i kilka rzeczy zrobionych
nowa oponka z tylu - stara byla powodem wycia w zlozeniu teraz smiga elegancko wszystko i latwo sie kladzie bo nie jest "splaszczona" tak jak stara
z przodu oponka byla juz w zeszlym roku nowa
do tego nowe kable zaplonowe - tu najwieksze zdziwienie , stare kable byly od nowosci (prawdopodobnie) nie wyrzucalem ich narazie bo tak naprawde jakby je skrocil tak po 2 -3 cm z kazdej strony to by na nich smigalo dalej bezproblemowo
gdzies na dniach musze podjechac na synchro gaznikow - nie tyle nawet ze zle chodzi tylko nawet z ciekawosci spradzic czy jest ok
a i na nowe wydechy juz umowiony jestem z znajomym co ogarnia takie sprawy i do tego moze wpadnie jakas mala modernizacja estetyczna tj moze oparcie , gmole - zobaczymy jak znajomy bedzie mial czasu duzo - przedewszystkim narazie wydechy z kwasowki oczywiscie
farba tez kupiona , moze przyszly tydzien przemalowanie nastapi - czarny perlowy
do tego jeszcze sobie zakupilem nowa kurteczke , kask dla siebie i dziewczyny tzw "szczekowca" , jeszcze tylko dla niej kurtke musze znalesc i mozna smigac cale lato
i kilka fotek z dzisiaj , oczywiscie fotke kabli zrobilem zeby nie bylo ze zmyslam
robertdg - 21-05-2011, 08:37
Myślałem że masz Jaguara na placu, a tu przyczepka Fajny motór
costa brawa - 24-05-2011, 00:42
dzis sie zabralem za malowanie ... blotnik przod bak i boczki prawie gotowe do malowania , blotnik tyl zreanimowany tymczasowo - musze znalesc w lepszym stanie (mam juz dwa upatrzone tylko jeden gosc niechce wyslac a od drugiego na fotki dokladne czekam zeby zardzewialy nie byl jak moj ) .. niestety nie przezyl zbyt dobrze 27 lat
jutro moze sie nastawie psychicznie na polerowanie rantow felg bo takie brzydkie z tym odlazacym chromem (2 lata takie szly a pozniej fabrycznie byly polerowane ) nie zajmie to duzo czasu a wyglad duzo duzo lepszy ( w CX juz to przerabialem bo tam byly orginalnie takie "drapane" a ja zrobilem polerowane )
zdjecia zrobie po wszystkim juz
|
|
|